Terugblik op een boeiend en succesvol 2022

WeGo 2022 terugblik

In december blikken we graag terug op het afgelopen jaar en staan we even stil bij de dingen die we hebben meegemaakt en bereikt. Ook in 2022 is er weer een hoop gebeurd. Zo hebben we onder andere nieuwe platformfunctionaliteiten geïntroduceerd, nieuwe collega’s verwelkomd en veel gave nieuwe klanten verworven. Wil je hier meer over weten? In deze terugblik zetten we de belangrijkste gebeurtenissen voor je op een rijtje.

Verdere nationale en internationale groei

In Nederland is WeGo al de grootste aanbieder van deeltechnologie, maar dat betekent niet dat we hier al zijn uitgegroeid. In 2022 hebben we wederom veel mooie nieuwe klanten mogen aansluiten op ons platform, waarvan een deel in samenwerking met partners. Hieronder bevinden zich verschillende aansprekende bedrijven, organisaties en overheden. Om er een paar te noemen: Vattenfall, Bergman Clinics, Boehringer Ingelheim, Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, GGD Hart voor Brabant, woningcoporatie Talis, zorgorganisatie Careyn, E&A uitzendbureau, OptaData en Delaware. Hier ziet u nog meer partijen die in 2022 WeGo-klant zijn geworden.

Daarnaast kozen ook diverse exploitanten van deelmobiliteit voor onze whitelabel-oplossing. Deze bedrijven gebruiken het whitelabel reserveringsplatform van WeGo om deelmobiliteit te faciliteren voor hun zakelijke klanten of om autodelen in de wijk te realiseren. Zo startte in oktober in Groningen en Drenthe een pilot met elektrische deelauto’s op 13 locaties in de regio. Met als doel: het landelijk gebied duurzamer en beter bereikbaar te maken. Voor deze pilot van Century Autogroep, Regio Groningen-Assen en Provincie Drenthe levert WeGo het boekingsplatform en de app die efficiënt deelgebruik van voertuigen mogelijk maken.

Overigens hebben niet alleen auto’s gezorgd voor onze groei dit jaar. We sluiten namelijk ook steeds meer (pool)fietsen aan op ons platform. Zoals bij Careyn, waar 150 fietsen met WeGo-technologie in gebruik zijn. We merken dat steeds meer werkgevers de voordelen van de poolfiets zien.

Duitsland en andere landen

Ook in Duitsland wist WeGo dit jaar te groeien en mooie partijen aan zich te binden. Een hoogtepunt was het winnen van de aanbesteding van een grote leasemaatschappij afgelopen zomer. Wij kwamen uit de vergelijking als beste uit de bus, waardoor wij nu de carsharing-klanten van het bedrijf mogen bedienen. Door deze prestatie hebben we er in Duitsland een mooie groep nieuwe gebruikers bij gekregen en onze bekendheid in de markt een boost gegeven.

We werken trouwens ook actief aan het vergroten van onze bekendheid in Duitsland. Bijvoorbeeld door deel te nemen aan belangrijke vakbeurzen, zoals „Flotte! Der Branchentreff 2022“ en bfp FORUM, publiciteit te krijgen in relevante vakbladen en met behulp van LinkedIn onze online zichtbaarheid te vergroten.

In andere landen waar WeGo actief is, zoals België en Zwitserland, vergroten we ook gestaag ons marktaandeel. In België is WeGo inmiddels een gevestigde naam en in Zwitserland hebben we onze samenwerking met technologiebedrijf drivemycar AG verder uitgebreid.

Platformupdates en nieuwe functionaliteiten

Het hele jaar door is ons ontwikkelteam druk bezig met het verder ontwikkelen en optimaliseren van ons platform. In 2022 heeft dat geresulteerd in verschillende nieuwe mogelijkheden en functionaliteiten.

Zo hebben we onder andere de beschikbare API’s voor onze klanten uitgebreid, met de ontwikkeling van de Vehicle Availability API. Ook introduceerden we de mogelijkheid om naast de WeGo-app ook een RFID-pas of -tag te gebruiken. Dit stelt bestuurders in staat om tijdens een reservering het voertuig niet alleen te openen en sluiten via de app, maar hiervoor bijvoorbeeld ook hun personeelspas of -tag te kunnen gebruiken.

Een andere nieuwe functionaliteit die we hebben ontwikkeld, is inloggen via Single Sign-On (SSO). Hiermee bieden we onze zakelijke klanten de optie om hun medewerkers te laten inloggen met hun bedrijfsaccount. Daarnaast hebben we het ook mogelijk gemaakt dat bestuurders in het platform automatisch gesynchroniseerd worden met het personeelsbestand. Onder grote bedrijven en organisaties zijn deze functionaliteiten zeer gewenst vanuit security en accuraatheid.

Tenslotte hebben wij een ‘vehicle tracking only’-oplossing geïntroduceerd. Dit automatiseert enkel de rittenregistratie voor de Belastingdienst en biedt verder geen carsharing-functionaliteiten. Maar deze trackingvoertuigen kunnen wel samen met de poolauto’s (en eventueel -fietsen en -scooters) beheerd worden in dezelfde omgeving in het WeGo platform. Zo biedt WeGo één digitale oplossing voor het beheer van de gehele bedrijfsvloot.

Nieuwe medewerkers en nieuw kantoorpand

Intern bij WeGo zijn er in 2022 ook een aantal ontwikkelingen geweest. Zo zijn we dit jaar weer op zoek gegaan naar nieuwe medewerkers ter versterking van onze teams in Nederland en Duitsland. Dat was nodig, omdat steeds meer vlooteigenaren ons weten te vinden en we daardoor snel groeien. Gelukkig hebben we voor beide kantoren geschikte en fijne nieuwe collega’s gevonden, die sinds november met veel plezier bij ons bedrijf aan de slag zijn.

In Duitsland zijn we daarnaast ook nog verhuisd. De oude ruimte werd te klein en dus heeft ons team in Duitsland afgelopen november een grotere kantoorruimte betrokken. Hier leest u daar meer over.

Wat er verder nog gebeurde

Verlenging ISO 27001-certificering

Als onderdeel van onze ISO-certificering, die we sinds 2020 bezitten, worden wij ieder jaar onderworpen aan een externe audit. Tijdens deze audit wordt getoetst of we nog steeds aan alle vereisten van de ISO-certificering voldoen. Ook dit jaar zijn we weer probleemloos door de audit gekomen. Daarmee hebben wij onze certificering verlengd en blijven we voldoen aan de strenge internationaal erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging.

WeGo realiseert eerste BYD-deelauto’s in Europa

In het laatste kwartaal van dit jaar startte de Chinese autofabrikant BYD, de grootste fabrikant van elektrische personenvoertuigen ter wereld, met de uitbreiding van zijn verkoop in Europa. Voor het project ‘Auto van de straat’ mocht onze partner MobiGo de deelauto’s leveren en schafte BYD ATTO 3’s aan. Dit waren enkele van de eerste exemplaren van dit model in Europa. WeGo leverde de deeltechnologie voor dit project en zo gebeurde het dat wij als eerste in Europa BYD’s geschikt hebben gemaakt voor deelgebruik. Daar zijn we best een beetje trots op!

Vernieuwde WeGo website en nieuwsbrief

Ook op marketinggebied hebben we dit jaar stappen gezet. Zo hebben we onder andere onze website flink onder handen genomen en voorzien van een nieuw design en nieuwe content. Daarnaast hebben we het Engelstalige deel van de website uitgebreid om de internationale markt nog beter te bedienen en een “Werken bij WeGo”-pagina ontwikkeld. Neem gerust een kijkje, want er staan nog een aantal geweldige vacatures open!

Verder zijn we dit voorjaar gestart met een Duitstalige nieuwsbrief en hebben we de Nederlandstalige nieuwsbrief een opfrisbeurt gegeven. Wilt u eenvoudig op de hoogte blijven van WeGo-nieuws en ontwikkelingen in de markt? Meld u dan aan! Dan ontvangt u onze nieuwsbrief maximaal eens per maand in uw inbox.

Onze plannen voor 2023

Ook voor volgend jaar hebben we mooie plannen en ontwikkelingen in het vooruitzicht. Benieuwd welke? Hou dan onze website in de gaten, volg ons op Linkedin of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
 

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Achternaam
Consent*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.