Century start project met deelauto’s in Groningen en Drenthe

Kick-off Carsharing pilot Century, Groningen & Drenthe

Century Autogroep, Regio Groningen-Assen en Provincie Drenthe hebben hun krachten gebundeld en zijn gestart met autodelen op 13 locaties in Groningen en Drenthe. Op 27 oktober werd de eerste mobiliteitshub P+R Gieten in gebruik genomen. WeGo levert het boekingsplatform en de app die efficiënt deelgebruik van voertuigen mogelijk maken.

Duurzame en bereikbare regio

Groningen en Drenthe zijn het project met deelauto’s gestart om het landelijk gebied duurzamer en beter bereikbaar te maken. De afstanden tot voorzieningen in dorpen en steden in de provincies Drenthe en Groningen zijn namelijk relatief groot. Daarnaast beschikt niet iedereen over eigen vervoer, wordt het OV-aanbod kleiner en is de fiets niet altijd een geschikt alternatief. De elektrische deelauto’s bieden uitkomst en deze flexibele mobiliteit speelt dan ook een belangrijke rol in het bereikbaar houden van de dorpen in de regio.

Tegelijkertijd zijn de deelauto’s een interessante optie voor toeristen die de regio bezoeken.

Century Deelmobiliteit-app

Century wil een aanbieder zijn van slimme en duurzame vormen van vervoer, waaronder deelmobiliteit. Het bedrijf wil zich ontwikkelen door ervaring op te doen met de nieuwste innovaties.

Century beheert het project, levert de deelauto’s en de app Century Deelmobiliteit. Met deze app kunnen inwoners en bezoekers gemakkelijk een deelauto reserveren, openen en sluiten. WeGo levert het totale voertuigreserveringssysteem voor dit project.

Century Deelmobiliteit-app

Succes deelmobiliteit wordt gemonitord

In eerste instantie komt er op 13 locaties een elektrische deelauto te staan. Onder andere bij verschillende hubs langs de A28 en N34, zoals P+R Haren, Annen en Borger, en in de dorpskernen zoals Grolloo, Zuidlaren en Eelde. Bekijk hier een kaart met alle locaties.

Het project wordt gemonitord door de Rijksuniversiteit Groningen. Resultaten worden onderzocht en de uitkomsten geëvalueerd door de betrokken partijen om het succes en de mogelijkheden voor de langere termijn te bepalen.

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
 

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Achternaam
Consent*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.