Uitgelicht

Op deze pagina vindt u een greep uit de nieuwste gebruikers van het WeGo platform.

Mijzo

03 05 '23


Mijzo kiest WeGo voor het deelgebruik van poolauto’s en e-bikes door zorgmedewerkers Mijzo is een grote zorgorganisatie in de provincie Noord-Brabant. Zorg voor ouderen wordt steeds complexer. Door innovatie wil Mijzo processen verbeteren, zodat medewerkers en vrijwilligers goede zorg kunnen verlenen aan cliënten. Het digitaliseren en optimaliseren van de mobiliteit van Mijzo-medewerkers is hiervan een voorbeeld. Zorgverleners zijn namelijk veel onderweg tijdens hun diensten, tussen de verschillende locaties en voor bezoeken bij mensen aan huis. De zorgverleners kunnen flexibel gebruik maken van de poolauto’s en deelfietsen die door Mijzo beschikbaar zijn gesteld. E-bikes zijn een perfecte oplossing voor ritten over korte afstanden, zoals bij meerdere bezoeken in een wijk. Poolauto’s zijn beschikbaar voor reizen die niet met de fiets gedaan kunnen worden. De auto’s en fietsen van Mijzo zijn gekoppeld aan het deelplatform van WeGo. Medewerkers kunnen zelf een auto of fiets reserveren met de app. En vanuit de backoffice worden de voertuigen, gebruikers, en reserveringen eenvoudig beheerd. Alle ritten worden automatisch geregistreerd. Met de oplossing van WeGo is het sleutelbeheer volledig gedigitaliseerd; auto- en fietssleutels hoeven niet meer uitgegeven en ingenomen te worden en sleutels raken niet meer kwijt. Mijzo wordt ontzorgd door WeGo. De beheerder heeft optimaal zicht op het gebruik van de voertuigen, heeft minder administratieve werkzaamheden en operationele taken, en 24/7 support aan gebruikers wordt door WeGo verzorgd. Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met Driven en de partners Autohopper en Fietsvoordeelshop.nl.

Royal Reesink B.V.

13 03 '23


Royal Reesink kiest voor WeGo Carsharing Solutions! De medewerkers van Royal Reesink B.V. maken voor het reizen tussen de verschillende vestigingen, en naar klanten en leveranciers, gebruik van poolauto’s. Niels van Schooten, Mobility Manager bij Royal Reesink: “Wij zochten een duurzame en efficiënte oplossing om de mobiliteit van onze medewerkers te faciliteren. Een oplossing die modern en gebruiksvriendelijk is, en die aan de eisen van onze organisatie voldoet. WeGo biedt hiervoor een heel mooi deelplatform. De onboarding verliep soepel. Ik heb nu zicht, en kan sturen, op het gebruik van de poolauto’s.” De eerste poolauto’s zijn in gebruik genomen in Apeldoorn, Hengelo en Duiven. De Volkswagen ID.3’s zijn door WeGo geschikt gemaakt voor autodelen met een app. De medewerkers gebruiken de app om een voertuig te reserveren en te ontgrendelen. De gereden ritten van iedere gebruiker worden per kostenplaats automatisch vastgelegd in de administratie. Dus handmatig agendabeheer, sleuteluitgifte en rittenregistratie op papier zijn niet meer nodig. WeGo heeft dit allemaal gedigitaliseerd. Dat maakt het beheer en het gebruik van poolauto’s heel makkelijk. “Royal Reesink is een groot, innovatief bedrijf met verschillende locaties in binnen- en buitenland. Ze hebben de ambitie om het zakelijke vervoer van de medewerkers duurzamer en flexibeler te maken. Het platform van WeGo sluit hier perfect op aan. We zijn er dan ook trots op met Reesink samen te werken op het gebied van deelmobiliteit.” aldus Ido Wentink, Director Business Development bij WeGo.

Aardema Zorggroep

25 01 '23


Welkom Aardema Zorggroep als nieuwe gebruiker van het WeGo-platform voor het beheer en deelgebruik van het wagenpark! Aardema levert professionele zorg bij mensen aan huis en op een aantal locaties in Friesland en Groningen. De verpleegkundigen en verzorgers zijn veel onderweg naar hun cliënten. Voor hun diensten kunnen de medewerkers nu zelf een voertuig reserveren met de smartphone-app van WeGo. Met de digitale sleutel in de app wordt het voertuig geopend en gesloten. Het systeem van WeGo neemt veel handmatige administratie weg, waardoor de operationele werkzaamheden flink minder tijd in beslag nemen. De uitgifte en inname van autosleutels is verleden tijd. Sleutels raken dus ook niet meer kwijt. Schade-, schoonmaak- en onderhoudsmeldingen worden ingevoerd in de app en zijn voor de beheerder direct zichtbaar in de backoffice. Ook alle ritten en gereden kilometers worden automatisch geregistreerd. Op deze manier heeft de beheerder altijd zicht op alle voertuigen en op wie wanneer waarin gereden heeft. Dankzij het digitaliseren van het wagenpark blijft er meer tijd over voor het leveren van zorg en andere taken.

Talis

19 12 '22


Wij heten woningcorporatie Talis van harte welkom als de nieuwste gebruiker van het WeGo boekingsplatform voor het delen van poolauto’s! Talis verhuurt en beheert zo’n 15.500 woningen in de regio Nijmegen en Wijchen en werkt nauw samen met gemeenten en zorg- en welzijnsinstellingen. De 250 medewerkers kunnen voor hun zakelijke afspraken en bezoeken gebruikmaken van poolauto’s. Deze Opel Corsa’s staan bij het onlangs in gebruik genomen nieuwe hoofdkantoor in Nijmegen en diverse wijkkantoren. Dankzij de technologie van WeGo kunnen de medewerkers van Talis nu zelf, eenvoudig via de app, een voertuig reserveren. Ook het openen en sluiten doen ze voortaan via hun telefoon. Het beheer en de uitgifte en inname van fysieke autosleutels is verleden tijd! Via de app kan de bestuurder daarnaast eenvoudig een schade of onderhoud melden aan de beheerder. De telematica registreert automatisch de gereden kilometers voor de Belastingdienst.

AME

3 10 '22


Met veel plezier verwelkomen we de nieuwste gebruiker van WeGo's boekingsplatform voor zakelijke deelmobiliteit: het Nederlandse technologiebedrijf Applied Micro Electronics (AME). De circa 80 AME-medewerkers hebben nu beschikking over 100% elektrische ŠKODA ENYAQ's, die zij mogen gebruiken voor hun zakelijke afspraken in of buiten Nederland. Dankzij het voertuigreserveringssysteem van WeGo reserveren zij zelf eenvoudig een van de bedrijfsauto's via een app op hun smartphone. Naast een auto reserveren, kunnen zij via de app een boeking starten en beëindigen, het voertuig openen en sluiten, een schade registreren en onderhoud melden. Fysieke sleuteloverdrachten zijn dus niet nodig. Medewerkers kunnen de voertuigen volledig zelfstandig gebruiken, zonder tussenkomst van de beheerder. Het systeem zorgt er verder voor dat elke rit automatisch op naam geregistreerd wordt. AME is een onafhankelijke ontwikkelaar en producent van elektronische producten, gevestigd in Brainport Eindhoven, de technologische topregio van de wereld!

Vattenfall

9 9 '22


Welkom Vattenfall, als nieuwe gebruiker van het WeGo boekingsplatform voor poolauto’s! Bij verschillende vestigingen van Vattenfall kunnen de medewerkers een poolauto pakken voor hun zakelijke ritten. Dankzij de technologie van WeGo Carsharing Solutions zijn die poolauto’s eenvoudig te reserveren, openen en sluiten via een app. De medewerker hoeft daarnaast niet zelf de gereden ritten bij te houden: alle administratie wordt automatisch verwerkt. Het personeel kan dus zelfstandig en efficiënt gebruikmaken van de voertuigen, zonder tussenkomst van een beheerder. Het reserveren van een voertuig en ook de uitgifte van autosleutels is volledig gedigitaliseerd. Tegelijkertijd biedt het platform nuttige rapportages en inzichten om de vloot optimaal te benutten. Vattenfall, een van de grootste energiebedrijven in Europa met bijna 20.000 medewerkers, heeft grote ambities op het gebied van verduurzaming. Zakelijk deelgebruik van elektrische poolauto’s door medewerkers als een duurzame mobiliteitsoplossing sluit hier uitstekend op aan.

GGD Hart voor Brabant

16 9 '22


Ook de medewerkers van GGD Hart voor Brabant reserveren nu eenvoudig een poolauto via het boekingsplatform van WeGo! De elektrische poolauto’s zijn beschikbaar op de locaties van de GGD in Tilburg en Den Bosch en worden door medewerkers gebruikt voor de dagelijkse werkzaamheden en andere zakelijke afspraken. Zónder autosleutel, want de voertuigen worden geopend, gesloten en gereserveerd via een app. In die app kan de medewerker ook de beschikbaarheid bekijken en eventuele voertuigschade registreren. De gereden kilometers worden automatisch geregistreerd door het platform. Kortom: flexibele en efficiënte #mobiliteit voor de gehele organisatie. Digitaal en geautomatiseerd, zodat de GGD-medewerkers meer tijd overhouden voor het verlenen van zorg. GGD Hart voor Brabant is één van de grootste GGD’s van Nederland, met een werkgebied van 24 gemeenten met in totaal meer dan 1 miljoen inwoners.

Lexus Den Haag (Louwman Dealer Group)

19 8 '22


Lexus-dealer Den Haag (Louwman) heeft zijn vervangend vervoer vloot uitgerust met het nieuwe track-and-trace-systeem van WeGo Carsharing Solutions. Voortaan worden gegevens als locatie, kilometerstand, tankinhoud en ritgegevens volledig automatisch bijgehouden en verwerkt. Medewerkers kunnen die eenvoudig en realtime raadplegen in één overzichtelijk dashboard. Fysiek naar de auto voor het afhandelen van de administratie hoeft dus niet meer. Dat bespaart veel tijd en maakt het beheer een stuk eenvoudiger en efficiënter. Omdat de track-and-trace-oplossing is geïntegreerd in het WeGo deelplatform, beschikt Lexus Den Haag nu ook direct over een platform dat ready is voor carsharing. Hierdoor is het mogelijk om het hele wagenpark van een organisatie, dus inclusief track-and-trace- én alle poolauto’s, te beheren in één platform. Wel zo overzichtelijk en gemakkelijk!

Boehringer Ingelheim

4 7 '22


We heten Boehringer Ingelheim van harte welkom als volgende gebruiker van het WeGo platform voor corporate carsharing! Vanaf nu kunnen medewerkers van Boehringer Ingelheim voor zakelijke afspraken gebruikmaken van elektrische poolauto’s. Een poolauto is makkelijk te reserveren, openen en sluiten met de smartphone. De technologie registreert daarnaast alle ritten automatisch. Boehringer Ingelheim is een internationaal opererend biofarmaceutisch bedrijf. Vanwege de behoefte aan flexibele mobiliteit heeft Boehringer Ingelheim het carsharing platform van WeGo geselecteerd om hier op slimme wijze invulling aan te geven. Corporate deelmobiliteit sluit perfect aan bij het innovatieve en duurzame karakter van Boehringer Ingelheim. De elektrische poolauto’s zijn beter voor het milieu en worden efficiënt gebruikt dankzij ons boekingsplatform.

Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied

2 6 '22


De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied heeft sinds deze week 18 poolauto’s met WeGo deeltechnologie. De inspecteurs kunnen nu zelf een poolauto reserveren en hoeven geen autosleutels meer op te halen en in te leveren. Daarnaast worden de gemaakte ritten automatisch geregistreerd. Gisteren werden de splinternieuwe auto’s feestelijk in ontvangst genomen, waarna medewerkers de voertuigen konden bekijken en uitproberen. WeGo was aanwezig om de deeltechnologie uit te leggen en vragen te beantwoorden.

Het Oude Land service appartementen

18 5 '22


Een fitnessruimte, een jeu-de-boulesbaan, een bieb, een biljartkamer en sinds deze week… een eigen elektrische deelauto! De bewoners van appartementencomplex Het Oude Land in 's-Gravenzande (ook wel bekend als 'de Berkenflat') hoeven zich thuis niet te vervelen. Maar willen ze even de deur uit, dan kan dat nu eenvoudig en comfortabel met deze gloednieuwe Renault Zoe. De deelauto is een uitkomst voor de senioren die minder goed ter been zijn. Én voor wie niet zoveel rijdt en geen behoefte (meer) heeft aan een eigen auto, maar wel af en toe het dorp in of naar een bestemming verder weg wil. Mooi initiatief en we hopen dat de bewoners er veel plezier van gaan hebben!

Bergman Clinics

8 4 '22


Welkom Bergman Clinics! Vanaf nu zijn ook de poolauto’s van Bergman Clinics aangesloten op het WeGo platform. Medewerkers kunnen met de app eenvoudig een voertuig reserveren voor een afspraak buiten de deur. In het platform worden de voertuigen en gebruikers beheerd. Dit resulteert in realtime inzicht in het gebruik en een optimale beschikbaarheid van het wagenpark.