WeGo introduceert snel en veilig inloggen via Single Sign-On

Nieuw: Snel en makkelijk inloggen via Single Sign-On

Bedrijven en organisaties maken steeds meer gebruik van IT-applicaties die vanuit een cloud-omgeving aangeboden worden. Ter ondersteuning van allerlei bedrijfsactiviteiten en ook voor medewerkers die via de WeGo app of backoffice poolvoertuigen (auto’s, fietsen en scooters) reserveren.

Eén groot nadeel van werken met veel verschillende applicaties is dat de gebruiker op al die diensten steeds opnieuw moet inloggen met een apart account. Single Sign-On (SSO) lost dat probleem op. Met SSO hoeven medewerkers slechts één keer in te loggen, hun bedrijfsaccount, voor toegang tot alle gekoppelde applicaties.

Inloggen via SSO kan nu ook met WeGo – het boekingsplatform voor het digitaal beheer en deelgebruik van poolvoertuigen binnen een bedrijf of organisatie – en marktleider in Nederland, Duitsland en België.

Verbeterde dataveiligheid met Single Sign On

Voor organisaties heeft het toepassen van SSO veel toegevoegde waarde voor de IT-omgeving. Met name op het gebied van efficiëntie en dataveiligheid. Zo levert SSO bij het gebruik van het WeGo platform de volgende voordelen op:

  • Geen aparte inlog voor de WeGo app en backoffice, maar inloggen met je bedrijfsaccount via SSO
  • Dit voorkomt dat medewerkers onveilige manieren gebruiken om wachtwoorden te onthouden. Bijvoorbeeld door ze ergens op te schrijven of op een Excel-sheet bij te houden
  • Er hoeven minder vergeten wachtwoorden te worden gereset, wat de gebruiker (en vaak ook de IT-afdeling) tijd bespaart
  • Bovendien betekent minder wachtwoorden in gebruik ook minder wachtwoorden die in verkeerde handen kunnen vallen
  • Na het blokkeren of verwijderen van een account in de SSO-omgeving kan de gebruiker ook niet meer inloggen in de WeGo app of backoffice. Dit voorkomt misbruik
  • Het WeGo-systeem wordt door SSO onderdeel van de bedrijfsomgeving (beheer van account en inloggen met een account)

WeGo app & backoffice now with SSO

Nog eenvoudiger toegang tot poolauto’s

Het WeGo platform zorgt er onder andere voor dat meerdere personen eenvoudig toegang hebben tot een voertuig. Volledig digitaal, via een app op hun smartphone of tablet. In de app kan de gebruiker zien of er een voertuig beschikbaar is en er direct één reserveren. De app fungeert ook als sleutel, zodat het voertuig met de telefoon of tablet geopend en gesloten kan worden. Het gebruik van fysieke sleutels is dus niet meer nodig.

Daarnaast neemt het systeem veel administratie uit handen (bijvoorbeeld de rittenregistratie voor de Belastingdienst), maakt het voertuiggebruik inzichtelijk en vlootbeheer een stuk eenvoudiger. Vanwege deze voordelen maken veel bedrijven en organisaties voor hun poolauto’s gebruik van onze oplossing. En met de SSO-functionaliteit is dat nog aantrekkelijker. Want: nog meer gebruiksgemak, veiliger en een reserveringsplatform dat via SSO geïntegreerd is in de eigen bedrijfsomgeving.

Ook interesse in het deelbaar maken van uw bedrijfsvloot?

En daarbij profiteren van de voordelen van Single Sign On? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
 

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Achternaam
Consent*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.