WeGo maakt BYD geschikt als deelauto – als eerste in Europa

WeGo maakt als eerste in Europa BYD auto geschikt als deelauto

25/11/2022, AMSTERDAM – De Europese uitbreiding van de personenautotak van BYD, ’s wereld grootste fabrikant van elektrische voertuigen, is nog maar net gestart en nu al rijden de eerste deelauto’s van het merk rond in Nederland. Technologiebedrijf WeGo, leverancier van een boekingsplatform voor het reserveren van voertuigen, heeft de primeur als eerste in Europa BYD auto’s geschikt te maken voor deelgebruik. De eerste elektrische BYD deelauto’s zijn vorige week door deelauto-exploitant MobiGo ingezet in Haarlem.

De BYD deelauto is te gebruiken via de WeGo app

Autodelen met de buurt

MobiGo kocht twee exemplaren van de ATTO 3 en stelt ze via het platform van WeGo beschikbaar als deelauto aan een groep bewoners van de Haarlemse Indische buurt. De bewoners krijgen de twee deelauto’s, omdat zij winnaars zijn van ‘Auto van de Straat’: een initiatief van de provincie Noord-Holland en Natuur & Milieu om autodelen te stimuleren.

Duurzame mobiliteit

CEO van WeGo Peter de Jong: “We zijn er trots op dat wij als grootste leverancier van deeltechnologie in Nederland de eerste BYD’s van Europa hebben mogen aansluiten op ons platform. Net als BYD heeft WeGo de ambitie om mobiliteit duurzamer en elektrisch rijden voor meer mensen toegankelijk te maken. Naast zakelijk autodelen bij bedrijven en organisaties, faciliteert WeGo daarom tal van buurtinitiatieven waarbij bewoners met elkaar elektrische auto’s delen.”

De BYD deelauto is te gebruiken via de WeGo app


Ook autodelen met de buurt?

Buurtbewoners delen steeds vaker mobiliteit met elkaar. Zoekt u een partner die dit kan faciliteren? Neem contact met ons op en we helpen u graag verder!

Neem contact op

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
 

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Achternaam
Consent*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.