Beheer nu ook bedrijfsvoertuigen met alleen rittenregistratie in het platform van WeGo

Keyless entry for all types of vehicles

4/11/2022, AMSTERDAM – Softwareleverancier WeGo, die met zijn platform digitaal beheer en deelgebruik van bedrijfsvloten realiseert, breidt het aanbod voor wagenparkbeheerders uit. Het bedrijf biedt nu één platform voor zowel zakelijke deelauto’s als bedrijfsvoertuigen met alleen een automatische rittenregistratie. Vlooteigenaren die beide functionaliteiten nodig hebben, hoeven daardoor niet meer bij verschillende aanbieders terecht.

Vaker gecombineerde bedrijfsvloot

WeGo ziet dat de bedrijfsvloot steeds vaker bestaat uit een combinatie van voertuigen met een vaste berijder en zakelijke poolauto’s die door verschillende medewerkers gebruikt worden. Gewone bedrijfsvoertuigen hebben vaak aan vehicle tracking voldoende. Die oplossing registreert automatisch de gereden ritten op naam en kan via een pas of tag de startblokkering vrijgeven en eventueel de portieren ontgrendelen.

Poolvoertuigen met meerdere berijders hebben naast rittenregistratie ook een reserveringssysteem nodig, zodat medewerkers er zelfstandig één kunnen reserveren voor hun afspraak. En een digitale oplossing voor het openen en sluiten van de voertuigen. Dit om beheer, uitgifte en inname van fysieke sleutels overbodig te maken en het risico weg te nemen dat sleutels kwijt raken. De app van WeGo biedt beide toepassingen en stelt medewerkers in staat om alles eenvoudig via hun telefoon te doen.

Alle voertuigen beheren in één omgeving

Met het WeGo-platform kunnen onder meer auto’s, busjes, vrachtwagens, scooters en fietsen worden gedigitaliseerd en voorzien van nieuwe functionaliteiten. Denk bijvoorbeeld aan toegang via een app, pas of tag. Maar het kan ook voertuigdata als de technische toestand, huidige locatie, gereden routes en kilometerstanden inzichtelijk maken. Of een voertuig die vrijgegeven is na een geslaagde rijbewijsvalidatie.

Nu heeft WeGo dus ook een ‘vehicle tracking only’-oplossing voor de zakelijke voertuigen die alleen een rittenregistratie nodig hebben vanwege bijtelling, maar geen reserveer- of andere functionaliteiten specifiek voor deelgebruik. Beide oplossingen zitten in hetzelfde platform, waardoor de gehele vloot nu in één systeem kan worden ondergebracht. Dat biedt meerdere voordelen, legt Peter de Jong, CEO bij WeGo, uit:

“Ten eerste biedt het de vlooteigenaar veel flexibiliteit. We kunnen voertuigen met alleen een rittenregistratie- makkelijk omzetten in voertuigen met ook een carsharing-functionaliteit. En andersom. Dat is handig wanneer bijvoorbeeld persoonsgebonden voertuigen beschikbaar komen voor poolgebruik. Ten tweede hebben de gebruiker en vlootbeheerder er baat bij, want die kunnen voor al hun vragen over de techniek terecht bij één partij. De vlootbeheerder beheert daarnaast de gehele vloot, dus persoonsgebonden én poolvoertuigen, in één omgeving. Dat is overzichtelijk en efficiënt. En voor de financiële afdeling is alles in één platform ook heel prettig: alle administratie zit in één systeem en daarnaast levert het overzichtelijke facturen op.”

Grootste behoefte vanuit grote organisaties

Hoewel iedere vlooteigenaar profiteert van één platform voor alle voertuigen, ziet WeGo dat het vooral voor zijn grotere klanten essentieel is. De Jong: “Veel grote klanten hebben namelijk een gemixt platform met poolauto’s en -fietsen, en daarnaast persoonsgebonden voertuigen met alleen ritregistratie. En dan wordt voor een deel van de voertuigen de app gebruikt en voor een deel een pasje. Het beheer van zo’n gemengde vloot is erg complex als niet alles in hetzelfde platform zit.”

Onlangs heeft WeGo ook andere functionaliteiten toegevoegd die met name grote organisaties vanwege security en accuraatheid graag wensen. Zo is het nu mogelijk dat bestuurders automatisch worden gesynchroniseerd met het personeelsbestand en kan er ingelogd worden via Single Sign-On.

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
 

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Achternaam
Consent*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.