Met Amigo (powered by WeGo) deel je eenvoudig een auto met vrienden of familie

Met Amigo (powered by WeGo) deel je eenvoudig een auto met vrienden of familie

Den Haag, 17 februari 2021 — Louwman Group introduceert het nieuwe autodeelconcept Amigo. Binnen het concept van Amigo is het mogelijk om met een aantal vrienden, familie, buren of andere bekenden een auto volledig ontzorgd te gebruiken, waarbij de maandprijs evenredig verdeeld wordt onder het aantal gebruikers.

Hierbij betaal je een vast bedrag per maand voor de auto, plus een bedrag voor de gereden kilometers. Dit alles is inclusief onderhoud, verzekering en brandstof. Alle gereden kilometers en brandstof worden aan het einde van de maand naar verbruik automatisch verrekend tussen de gebruikers. De gebruikers reserveren, openen en sluiten hun auto via een app op hun telefoon. De techniek hiervoor wordt geleverd door deelplatform WeGo Carsharing.

Amigo biedt twee opties aan. Ten eerste kun je een Amigo auto met een vaste groep vrienden delen: iedereen betaalt dan een gelijk bedrag per maand aan vaste kosten en de gereden kilometers worden achteraf per persoon naar verbruik verrekend. Ten tweede kun je als hoofdgebruiker een Amigo auto ‘leasen’ om te delen met vrienden wanneer je de auto zelf niet nodig hebt. De opbrengsten van de deelritten gaan dan van de maandelijkse kosten van de hoofdgebruiker af.

Pilot

Na een kleine, succesvolle pilotfase is nu de grotere pilotfase gestart tot en met mei. In juni wordt het concept volledig gelanceerd. “Met de grotere pilotfase kunnen we het concept alvast goed in de praktijk testen en de ervaringen van de gebruikers meenemen bij de verdere ontwikkeling van Amigo”, aldus Aimée de Vries van Louwman Group. “Zo willen we het concept en de app verder optimaliseren. Met Amigo proberen we in te zetten op het beste van twee werelden: je hebt je eigen auto, zoals bij private lease, gecombineerd met de voordelen van carsharing.” In tegenstelling tot andere deelconcepten zijn de auto’s van Amigo niet voorzien van reclame en is deze alleen beschikbaar voor een besloten kring van bekenden.

Duurzaam

“Met Amigo zetten we een deelconcept neer, waarmee het gebruik per auto aanzienlijk omhoog gaat”, vervolgt De Vries. “Dit betekent dat er minder auto’s op de weg nodig zijn. Tevens produceert Amigo geen nieuwe auto’s, maar maakt gebruik van bestaande auto’s die stilstaan. “Op die manier vergroten we niet het aantal auto’s op de weg, maar maken we gebruik van het reeds bestaande autonetwerk. Zo zorgen we ervoor dat jong gebruikte, stilstaande auto’s efficiënter worden ingezet in plaats van nieuwe auto’s te produceren”, aldus De Vries.

Over WeGo

Als ambitieuze techniekleverancier sinds 2011 wil WeGo een game changer zijn in mobiliteit en het voertuiggebruik fundamenteel veranderen, van bezit naar gebruik, door auto’s, fietsen en scooters eenvoudig deelbaar te maken. Het bedrijf zet daarbij in op warme kringen en vaste locaties. Denk onder andere aan hubs bij (dealer)bedrijven, gemeenten, zorgorganisaties, verzamelgebouwen en straatinitiatieven.

Over Amigo

Amigo is onderdeel van Louwman Group. Amigo maakt het mogelijk om een auto te delen met vrienden, familie, buren of andere bekenden. Je deelt dus een auto met je eigen netwerk, een closed community. Hierdoor heb je de voordelen van een eigen auto, voor de kosten van een deelauto. Meer informatie vind je op www.amigomobility.nl.

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
 

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Achternaam
Consent*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.