WeGo gaat Marsrover uitrusten met geavanceerde autodeeltechnologie

NASA x WeGo

Amsterdam/Kaiserslautern, 1-4-2023 – WeGo Carsharing Solutions, leverancier van een auto- en fietsdeelplatform, gaat samenwerken met NASA. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie gaat het autodeelplatform van WeGo gebruiken voor de Mars2020-rover, die in 2040 de eerste bemande reis naar Mars moet gaan maken. De technologie maakt het mogelijk om de Marsrover te delen tussen verschillende onderzoeksteams over de hele wereld, wat een primeur is voor de autodeelbranche en een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de ruimteverkenning.

De voordelen van carsharing-technologie op Mars

Met behulp van carsharing-technologie op Mars kunnen onderzoeksteams de kosten en de C0₂-uitstoot van het lanceren van hun eigen Marsrover besparen. Er hoeft alleen betaald te worden voor het gebruik van het ruimtevoertuig, waarvoor NASA een uur- en kilometertarief gaat rekenen. Daarnaast moet de introductie van de carsharing-technologie op Mars de onderzoeken vergemakkelijken.

Het reserveren van de Marsrover via het WeGo-platform is eenvoudig en handig: onderzoeksteams kunnen de WeGo-app gebruiken om de Marsrover te reserveren en te bedienen vanaf elke locatie ter wereld – en natuurlijk ter plaatse. NASA zorgt ervoor dat de Marsrover altijd volledig opgeladen en klaar is voor vertrek wanneer een team deze reserveert.

Unieke kans

“Het maakt ons enorm trots dat we door NASA geselecteerd zijn als hun technologiepartner voor de implementatie van geavanceerde carsharing technologie”, zegt Peter de Jong, CEO bij WeGo. “We zijn enthousiast over deze unieke kans om met NASA te werken onder een Space Act-overeenkomst.”

De toekomst van de ruimteverkenning en voertuigdelen

Wie had gedacht dat het delen van mobiliteit zelfs Mars zou kunnen bereiken? Met WeGo is het mogelijk om de Marsrover te delen voor toekomstige onderzoeksmissies, waardoor de verkenning van de rode planeet duurzamer wordt. WeGo is verheugd om de toekomst van de ruimteverkenning te helpen vormgeven en om een positieve impact te hebben op de planeet Mars.

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met onze persafdeling via info@wegocarsharing.com.


Over WeGo

WeGo is een toonaangevende aanbieder van deelmobiliteitoplossingen voor bedrijven, gemeenten en bewonersinitiatieven. Ons platform maakt gebruik van geavanceerde technologieën om mobiliteit eenvoudiger, efficiënter en duurzamer te maken. Onze missie is om mobiliteit toegankelijk te maken voor iedereen en tegelijkertijd de impact op het milieu te minimaliseren. Met de introductie van de WeGo-technologie op Mars zetten we een belangrijke stap in de richting van een duurzame toekomst, ook buiten onze eigen planeet.

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
 

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Achternaam
Consent*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.