WeGo lanceert nieuwe propositie voor zijn automotive klanten: Abonnementen

Amsterdam, 16-12-2020 – Leverancier van voertuigdeeltechniek WeGo introduceert een nieuwe propositie voor zijn automotive klanten. Het gaat om abonnementen voor een vast bedrag per maand, waarbij de klant onbeperkt kan wisselen van auto binnen dezelfde klasse. In de maandprijs zijn alle kosten inbegrepen, behalve de brandstof. Het wisselen van de auto is op basis van beschikbaarheid, kan zo vaak als gewenst en op ieder moment van de dag.

Maximale flexibiliteit

Zo’n abonnement sluit de klant niet af voor een specifieke auto, maar voor een bepaalde categorie en prijsklasse. Dat kan ook een categorie zijn met bijvoorbeeld alleen jonge auto’s. De klant betaalt een vast bedrag per maand en neemt een auto mee naar huis die zoveel gebruikt mag worden als gewenst. Maar tussentijds wisselen van auto – binnen dezelfde categorie – kan dus ook. De maandprijs en de voorwaarden veranderen daarbij niet. Dat betekent dat de klant nooit onverwachts met een hogere rekening of andere voorwaarden te maken krijgt.

Eenvoudig wisselen van auto

Wil de klant tijdens de huurperiode een andere auto, dan kan hij dit zelf regelen via zijn eigen mobiliteitsapp op zijn telefoon. WeGo levert deze app en indien gewenst ook in de branding van de autoverhuurder, dealer of hun klanten. De klant ziet in de app de beschikbaarheid van andere auto’s binnen de gekozen klasse bij de aanbieder. Is er een andere auto beschikbaar? Dan kan de klant deze eenvoudig via de app reserveren en de auto die momenteel in gebruik is, vrijgeven voor andere huurders.

Voor de autowissel moet wel even naar het wisselpunt gereden worden, maar het omruilen kan de klant vervolgens geheel zelfstandig doen. De in- en uitgifte gebeurt namelijk ook volledig via de app, die ook dienst doet als digitale autosleutel. Hierdoor is de status van het voertuig altijd inzichtelijk en is er geen fysieke overdracht nodig. Omdat de klant geen sleutel hoeft op te halen en in te leveren is het mogelijk om 24/7 van auto te wisselen.

Nieuwe mogelijkheden voor de mobiliteitsklanten

WeGo lanceert deze nieuwe propositie zodat autodealers en -verhuurders een dienst kunnen leveren die hun (zakelijke) klanten nog meer gemak, vrijheid en flexibiliteit biedt. Abonnementen zijn interessant voor zowel consumenten als fleetowners. Voor fleetowners is het bijvoorbeeld heel interessant als, voor een vast bedrag per maand, meerdere medewerkers via hun telefoon toegang hebben tot een voertuig naar keuze binnen een bepaalde categorie of prijsklasse. Dat stelt bedrijven in staat om het eigen wagenpark af te schalen tot het noodzakelijke aantal voertuigen, waardoor er een flinke kostenbesparing gerealiseerd kan worden.

Florentijn Aalberts, Directeur Business Development bij WeGo: “We merken dat zowel consumenten als fleetowners steeds meer flexibiliteit, vrijheid en gemak willen als het gaat om mobiliteit. Met deze oplossing weet de klant elke maand precies hoeveel geld hij betaalt en hoe dit zich verhoudt tot het daadwerkelijke gebruik, en zit hij niet vast aan één specifiek voertuig.”

Toekomstbestendige oplossing

Het systeem dat WeGo levert kan het aanbieden van abonnementen volledig faciliteren. De oplossing bestaat uit een box die in de betreffende auto’s wordt ingebouwd, een online tool voor de beheerder waarin alles ingesteld kan worden en een app voor de klant. Vanuit de beheertool kan de klant automatisch gefactureerd worden op basis van het gekozen abonnement. Met deze dienst kunnen autodealers- en verhuurders klanten in hun regio voorzien van flexibel autogebruik tegen een vaste prijs. En elke lokale aanbieder kan zo ook een aantal auto’s van een box voorzien voor zijn vaste klanten.

Het is goed om te weten dat steeds meer autofabrikanten tegenwoordig voertuigen op de markt brengen met de noodzakelijk hardware reeds ingebouwd. Het systeem van WeGo is hierop voorbereid en kan eenvoudig op de aanwezige hardware worden aangehaakt. Het grote voordeel hiervan voor de voertuigbeheerder is dat er geen aparte investering gedaan hoeft te worden voor extra hardware.

Nieuwsgierig naar dit business model?

Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over deze oplossing en hoe u deze kunt inzetten voor uw bedrijf. U kunt een e-mail sturen naar florentijn@wegocarsharing.com of gebruik ons contactformulier via onderstaande button.

Naar contactformulier

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
 

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Achternaam
Consent*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.