Pilot deelauto’s voor zorgverleners UMCG groot succes

Amsterdam, 14-4‘20: Duurzamer omgaan met mobiliteit: dat was het doel van Triade toen ze besloten om samen met Pouw Rent en BMW Martinistad ‘CommShare’ op te richten. De eerste deelauto’s in de pilot van CommShare voor het UMCG blijken al na een maand een groot succes.

CommShare, de community sharing service voor het slim delen van faciliteiten, is begonnen met autodelen op 10 februari 2020. De eerste pilot was een samenwerking met het UMCG en bestond uit het faciliteren van elektrische deelauto’s voor medewerkers van het UMCG. Inmiddels zijn er zestig pilottesters die de deelauto’s, allen geïnstalleerd met WeGo deelautosoftware, gebruiken.

Meer dan 10.000 kilometer op de teller

“Een enorm groot succes kunnen we wel zeggen”, aldus Stephan van de Veer, eigenaar van Pouw Rent en mede-oprichter van CommShare. “Wij verzorgen 24/7 mobiliteitsgaranties voor de gebruikers van de deelauto’s van CommShare, waarbij we onder andere de auto’s schoonhouden, controleren dat ze goed opgeladen zijn en daarbij verzorgen wij binnen een half uur een vervangende auto wanneer er geen deelauto beschikbaar is. Al die zestig pilottesters hebben inmiddels samen al meer dan 10.000 kilometer gereden. Enorm positief natuurlijk!”

Enorm enthousiast

Ook Irene Amsing, Community Coordinator van Campus Groningen en projectleider bij Commshare, is enthousiast over de resultaten die de pilot tot nu toe heeft opgeleverd. “Op dit moment zijn we ook in gesprek met andere bedrijven op de campus die wellicht in de toekomst aan autodelen kunnen gaan doen”, vertelt ze. “Duurzame mobiliteit is hot topic en met CommShare bieden wij een totaal mobiliteitsconcept, waarbij we niet alleen de auto’s leveren, maar ook de software, laadpalen en de 24/7 service. Daarin zijn we uniek in Nederland en hopen we alleen maar te kunnen uitbreiden. Met de resultaten van de afgelopen weken kun je mij niet enthousiaster krijgen dan dit.”

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
 

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Achternaam
Consent*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.