Meer autodealers laten zakelijke markt kennismaken met autodelen

Amsterdam, 2 januari 2019 – De mobiliteitsmarkt verandert en er ligt een grote toekomst voor autodelen vanaf vaste locaties, denkt directeur Rob den Boer van Van Leeuwen Autocenter. Als een van de eersten laat hij zijn zakelijke relaties nu al kennismaken met deze vorm van autodelen. Van Leeuwen Autocenter heeft in deze lijn een overeenkomst gesloten met carsharing-innovator WeGo.

Rob den Boer, directeur van Van Leeuwen Autocenter: “Ons familiebedrijf gaat 80 jaar terug. Al die tijd hebben wij steeds met succes ingespeeld op de nieuwe ontwikkelingen in mobiliteit die plaatsvonden. Het creëren van een duurzaam aanbod voor onze klanten is nu belangrijker dan ooit. Reden waarom wij onze bestaande en nieuwe zakelijke relaties graag de voordelen laten ervaren van autodelen vanaf vaste locaties.”

Waardevol voor bedrijven en organisaties

Het zogenoemde fixed-base carsharing is de duurzaamste vorm van autodelen, zo heeft uitgebreid internationaal onderzoek uitgewezen. En Rob den Boer denkt out of the box bij het invullen ervan: “Als autobedrijf moet je met je tijd meegaan. Hetzelfde geldt natuurlijk voor bedrijven en organisaties in het algemeen. Waarom zou je bijvoorbeeld als grotere woningbouwvereniging geen autodelen aanbieden aan leden van je VvE’s? Of wat let een regionale bank van enige omvang om met tien of vijftien auto’s voor haar klanten de duurzame filosofie van het autodelen te verspreiden?”, aldus Rob den Boer.

Hij wil maar zeggen dat zijn bedrijf en medewerkers er klaar voor zijn. Van Leeuwen Autocenter maakt voor het autodelen gebruik van de diensten en producten van carsharing-platform WeGo, dat met haar geavanceerde technologie vooroploopt in het autodelen vanaf vaste locaties. Hierbij worden de komende tijd naar schatting 120-130 auto’s klaargemaakt als deelauto. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld via hun servicekosten een vaste fee betalen voor de beschikbaarheid van de auto’s en een fee na gebruik. Dit wordt bijgehouden via de bijbehorende software en app. De auto’s zelf worden opengemaakt en gestart via de mobiele telefoon van de gebruikers.

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
 

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Achternaam
Consent*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.