Autodeelplatform WeGo klaar voor Apple’s nieuwe iPhone-functionaliteit “Car Keys”

WeGo klaar voor Apple Car Keys

Amsterdam, 15 juli – Met de nieuwe functie Car Keys die Apple binnenkort lanceert, ziet leverancier van autodeelsystemen WeGo nieuwe kansen. WeGo heeft begin dit jaar een nieuwe app API ontwikkeld, waardoor zijn autodeelplatform gekoppeld kan worden aan apps van derden. Het is hierdoor ook klaar voor een eventuele koppeling met Car Keys van iOS, wat deze feature nog interessanter en functioneler kan maken.

Car Keys voor iPhone

Car Keys komt beschikbaar op iPhones met iOS 13.6 en hoger en zal op den duur naar verwachting gaan werken met de meeste nieuwe automodellen. Deze feature maakt het mogelijk om je auto (mits geschikt voor deze technologie) te openen, starten en sluiten met je iPhone. Je maakt in feite een digitale autosleutel van je telefoon. Een digitale sleutel die je bovendien kunt delen met maximaal vijf anderen, zodat je vrienden of familieleden autorisatie kunt geven om met hun iPhone jouw auto te openen en te gebruiken.

Niet vervangen, maar koppelen

Florentijn Aalberts, directeur Business Development bij WeGo: “De app API die we hebben ontwikkeld maakt allerlei koppelingen en integraties mogelijk. Hierdoor zijn we helemaal voorbereid op de toekomst. Nu al gebruiken diverse partijen hun eigen app in combinatie met onze autodeeltechniek. Geen gebruiker is hetzelfde, dus een app bouwen die voldoet aan ieders wensen is onmogelijk. Wij geven bedrijven daarom de mogelijkheid om zelf hun eigen app te ontwikkelen die volledig aansluit op de behoeften van hun gebruikersgroep. Wij zorgen vervolgens voor een koppeling met ons systeem.”

Hetzelfde is in theorie mogelijk met Apple’s nieuwe feature. Car Keys maakt laagdrempelig autodelen mogelijk, maar als je de auto wilt kunnen reserveren of kosten wilt kunnen verrekenen, dan heb je de functionaliteiten van een autodeelplatform nodig. Door bestaande autodeelplatformen te koppelen aan Car Keys, zou het mogelijk worden om via deze standaard feature op je iPhone alle aan jou toegewezen deelvoertuigen te reserveren, openen, sluiten en starten.

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
 

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Achternaam
Consent*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.