Winter is coming

Het begint steeds kouder te worden in Nederland en dat betekent dat de auto’s weer winterproof gemaakt moeten worden om veilig en gemakkelijk de weg op te kunnen. Je hebt de gebruikelijke tips zoals het aanschaffen van winterbanden, de bandendruk opmeten en aanpassen, een noodpakket in de auto bewaren voor het geval je vast komt te staan in de sneeuw en je ruitenwissers en ruitenwisservloeistof vervangen. Maar vaak denk je hier pas aan wanneer het te laat is en het alweer volop aan het vriezen is buiten. Er zijn een aantal handige tips en tricks die je kan toepassen die misschien iets ongebruikelijker zijn maar zeker wel effectief!

Tip 1. Maak je ramen ice-proof met azijn. Om ervoor te zorgen dat je ramen in de ochtend niet bevroren zijn kan je een spuitflesje vullen met driekwart azijn en een kwart water. Spuit dit ‘s avonds over je ramen en in de ochtend zullen de ruiten niet bevroren zijn. Hoe werkt het precies? Azijn bevat zuren, dit zorgt ervoor dat het smeltpunt van water omhoog gaat waardoor het voorkomt dat water bevriest.

Tip 2. Scheerschuim is een handig middeltje om te voorkomen dat je ramen beslaan. Je moet een klein beetje scheerschuim aan de binnenkant van je ramen smeren en veeg het vervolgens eraf met een keukenpapier.

Tip 3. Om te voorkomen dat je autodeuren dicht vriezen kan je gebruik maken van bakspray. Je kan bakspray op de rubberranden van de autodeuren spuiten en vervolgens met keukenpapier uitvegen. Wanneer je last hebt van sloten die vastzitten is er weer een ander trucje. Smeer dan desinfecterende handgel op de sleutel en in het slot. Zorg er wel voor dat de handgel minstens 60% alcohol bevat, anders werkt het niet.

Tip 4. Sokken kunnen je op meerdere manieren helpen. Wanneer je sokken, gevuld met kattenbakvulling, in de auto legt zal het vocht geabsorbeerd worden en beslaan de ruiten niet. Bovendien is een extra paar sokken in de auto handig voor wanneer je toch vast komt te zitten met de auto in de sneeuw. Trek de sokken over je schoenen aan zodat je meer grip hebt.

Tip 5. Gebruik auto wax om je koplampen helder en schoon te houden. Door sneeuw, ijzel en zout wat gestrooid wordt kan het zicht van de lampen minder zijn.

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
 

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Achternaam
Consent*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.