WeGo zet techniek nu ook in voor laadpalen

WeGo zet techniek in voor EVcharge-eu laadpalen

Amsterdam, 23/4/2021 – WeGo, marktleider op het gebied van voertuigdeeltechniek, gaat zijn techniek nu ook toepassen in laadstations voor elektrische voertuigen. Daardoor wordt het mogelijk om de beschikbaarheid en locatie van de laadstations te zien in een app en er direct één te reserveren. De partij waarmee WeGo op dit gebied gaat samenwerken is het Texelse bedrijf EVcharge-EU.

Laadpaal reserveren

De toepassing werkt bij de laadstations hetzelfde als bij de deelauto’s, -scooters en -fietsen. Gebruikers met een account zien in een app waar laadstations staan of hangen en wanneer deze beschikbaar zijn. Via de app reserveert de gebruiker een laadstation op het gewenste tijdstip en voor de gewenste duur. Dat kan zowel ter plaatse als van tevoren, en een laadplek die gereserveerd is, is niet beschikbaar voor een ander. De laadsessie is vervolgens via de app te starten en te stoppen en wordt na afloop automatisch gefactureerd.

Per uur betalen

Voor de aanbieder van zo’n laadpaal is het grote voordeel dat de gereserveerde tijd aan de gebruiker wordt gefactureerd, in plaats van het aantal afgenomen kilowattuur aan energie. De aanbieder bepaalt daarbij zelf per welke tijdseenheid een station gereserveerd kan worden. Bijvoorbeeld per minuut, kwartier of alleen per uur. Ook het tarief bepaalt de aanbieder zelf.

Peter de Jong, CEO van WeGo: “Door niet het kWh verbruik in rekening te brengen, maar de tijd dat de laadplek bezet wordt, wordt het voor ondernemers een stuk aantrekkelijker om een laadstation commercieel in te zetten. De ene laadplek zal ook meer waard zijn dan de andere laadplek, afhankelijk van de locatie. Een bijkomend voordeel is dat de laadplekken op deze manier niet onnodig bezet worden gehouden. Als een auto vol is zal deze weggehaald worden, anders blijf je tenslotte voor de tijd betalen.”

Mobiele laadstations

De mobiele laadstations van EVcharge-EU zijn geschikt voor iedere locatie waar een elektrisch voertuig kan parkeren. Denk bijvoorbeeld aan parkeerplekken bij winkelcentra, industrieterreinen, hotels, sport- en wellnesscentra en kantoorgebouwen. De laadstations zijn daarnaast ook verkrijgbaar in een versie voor particulier gebruik, met of zonder WeGo-techniek erin. Bij de eerste variant gebeurt het activeren van een laadsessie via een reservering in de app, bij de tweede zonder reservering en met behulp van een pasje.

Bekijk ook dit item van Doe maar Duurzaam:

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
 

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Achternaam
Consent*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.