WeGo voorziet een toekomstige samenwerking met Apple!

Begin dit jaar heeft WeGo een app API ontwikkeld, zodat derde partijen eenvoudig hun eigen app kunnen koppelen aan de reserveringstool van WeGo. Geen gebruiker is hetzelfde, dus een app bouwen die voldoet aan ieders wensen en eisen is onmogelijk. Wij geven onze klanten daarom de mogelijkheid om hun eigen app te ontwikkelen die volledig aansluit bij de behoeften van hun gebruikersgroep. Wij zorgen vervolgens voor een perfecte koppeling met onze autodeelsoftware.

Allerlei koppelingen denkbaar

Met de app API die we hebben ontwikkeld, worden allerlei koppelingen en integraties mogelijk. Neem bijvoorbeeld de nieuwe iPhone-feature die Apple gaat lanceren: Car Keys. Deze feature, die het mogelijk maakt om je auto (mits geschikt voor deze technologie) te openen, starten en sluiten met je iPhone, zou heel goed gekoppeld kunnen worden met ons autodeelplatform.

Car Keys & autodelen

Car Keys komt beschikbaar op iPhones met iOS 13.6 en hoger en zal op den duur naar verwachting gaan werken met de meeste nieuwe automodellen. Met Car Keys maak je in feite een digitale autosleutel van je telefoon. Een digitale sleutel die je kunt delen met maximaal vijf anderen, zodat je je vrienden of familieleden autorisatie kunt geven om met hun iPhone jouw auto te openen en te gebruiken. Het grote voordeel hiervan is dat je je auto op deze manier eenvoudig kunt delen met anderen, zonder dat er steeds een fysieke sleuteloverdracht hoeft plaatsvinden.

Autodelen op reservering

Met vijf bekenden laagdrempelig autodelen kan prima met de oplossing van Apple. Maar hoe voorkom je dat je misgrijpt, omdat de betreffende auto al in gebruik is als jij ermee wilt rijden? En hoe regel je dat je diverse auto’s, scooters en fietsen kunt delen met veel gebruikers die verschillende telefoons hebben? Dat kan door Apple Car Keys uit te breiden met de functionaliteiten van een autodeelplatform. Car Keys is een mooie innovatie waarmee je auto’s gemakkelijk kunt openen en sluiten. Wil je kunnen reserveren en uitgebreide opties als kosten verrekenen, dan heb je een platform nodig als dat van WeGo. Car Keys koppelen aan een autodeelplatform is naar mijn mening een heel logische volgende stap. En onze techniek is er klaar voor!

Nog veel te behalen

Dit is slechts één voorbeeld van een interessante koppeling met een autodeelplatform. Nog zo’n voorbeeld: Outlook koppelen aan een autodeelplatform. Dat je in je (zakelijke) Outlook-account de beschikbaarheid van aan jou toegewezen deelvoertuigen kunt checken en er via een speciale deelauto-button direct één kunt reserveren voor een afspraak. Hoe handig is dat? Er is nog zoveel te behalen.

Uiteraard heeft onze eigen app ook alle noodzakelijke functionaliteiten om voertuigen te reserveren en te delen binnen gesloten communities. Wil je weten hoe dit werkt of wil je weten of onze techniek gekoppeld kan worden aan jouw eigen app of de apps waarmee jij werkt? Neem dan contact met mij op via florentijn@wegocarsharing.com of 06-10443208.

Groet,

Florentijn

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
 

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Achternaam
Consent*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.