WeGo verwelkomt Ruben Hartmans die overstapt van Leaseplan

Na 10 jaar gewerkt te hebben bij LeasePlan vond Ruben Hartmans het tijd voor een nieuwe stap in zijn carrière. Op zoek naar een organisatie met een duidelijke blik op de toekomst is hij uitgekomen bij WeGo. Ruben: “Ik ben bijzonder enthousiast over de innovatieve autodeeltechnieken die WeGo ontwikkelt en aanbiedt om het gebruik van zakelijke auto’s efficiënter te maken. Dat is toekomstbestendig en zorgt voor beter gebruik van een bestaand wagenpark in plaats van te focussen op het leveren van meer auto’s. Dat is de toekomst.” Wij stellen Ruben graag aan u voor als onze nieuwe Business Developer Corporate Sales.

Corporate Sales bij WeGo

De afgelopen tien jaar heb ik voor LeasePlan gewerkt in verschillende sales-functies waarvan de laatste in het Corporate Segment. Wat me hier opviel, is dat er wel interesse is in alternatieve vormen van mobiliteit, maar dat er een gebrek is aan daadwerkelijke oplossingen die duurzaam zijn. Duurzaam in de zin dat ze langdurig voorzien in de (veranderende) behoefte van een klant. Het uitgangspunt bleef steeds gelijk: meer of minder auto’s. De deelauto-oplossing van WeGo zorgt daarentegen voor een efficiënte vorm van het gebruik van zakelijke auto’s. Per 2 januari ben ik actief als Business Developer Corporate Sales bij WeGo. In deze rol ben ik verantwoordelijk voor het binnenhalen van nieuwe (corporate) klanten. Hierbij ligt een groot accent op het bouwen van goede relaties en een betrouwbaar netwerk. Dat wil ik doen door creatief om te gaan met mobiliteitsbehoeften van relaties en door een ‘change of mindset’ te ontluiken. Momenteel zijn  veel organisaties onbekend met het concept van zakelijk autodelen. En onbekend maakt onbemind. We hebben dus een aantal hardnekkige vooroordelen te verslaan. Omgaan met ons betekent omgaan met verandering. We weten allemaal dat verandering in eerste instantie vaak weerstand veroorzaakt. Het is aan ons om anderen te laten ervaren dat deze verandering verbetering brengt. Niet alleen verbetering in de algemene mobiliteit, maar ook in organisatie-specifieke mobiliteit. Wij brengen een efficiencyslag die zeer positief bijdraagt aan duurzaamheid, waardoor onze zakelijke klanten hun ecologische footprint verkleinen. Beter voor het milieu, beter voor hun imago.

Waarom WeGo

WeGo is een jonge onderneming met een krachtige visie op zakelijke mobiliteit en een missie die anders is dan die van de gevestigde orde en huidige manier van denken: niet méér wagens, maar méér efficiency. Hoe vaak heb je mensen horen zeggen dat ‘een auto vrijheid is’? Als je in je auto onderweg bent naar je werk en je kijkt naar alle mensen die, net als jij, vooruit kruipen in de file, ervaar je dan vrijheid? Ik niet. In toenemende mate ben ik mij gaan verbazen over ons autogebruik: bijna altijd zitten we alléén in een auto. Die verbazing heb ik omgezet in actie: samen met anderen zet ik mij in voor een ander gebruik van zakelijke auto’s. Zoals reeds vaak door media naar buiten gebracht, staan auto’s 90% van de tijd stil. Dat is ontzettend inefficiënt en zonde van het geld wat hiermee gemoeid is. Welke organisatie wenst te investeren in iets wat 90% van de tijd geen geld oplevert? Al een aantal jaar zien we een sterke verschuiving van bezit naar gebruik. Bijvoorbeeld op gebied van muziek. Hier zijn we van platen via cassettebandjes en cd’s uiteindelijk overgegaan op Spotify. Of van videobanden, via DVD’s naar Netflix. Dit soort transities zien we nu ook de zakelijke automarkt disrupten. Die disruptie wakkeren wij aan door autodelen mogelijk te maken. WeGo zorgt voor efficiënter gebruik van zakelijke auto’s. De gevolgen hiervan  gaan we merken: efficiënter gebruik van auto’s betekent minder auto’s. Dankzij onze dienstverlening kunnen organisaties efficiënt met hun wagenpark omgaan; ze bereiken méér met minder. Het geld wat ze daarmee besparen, kunnen ze investeren in andere zaken. Duurzamer opereren en meer geld overhouden. Wie wil dat niet? Ik word er in ieder geval heel blij van om hieraan bij te kunnen dragen, samen met de rest van het team.

Wat is de grootste uitdaging?

De grootste uitdaging is verandering teweegbrengen in de perceptie ten aanzien van zakelijk autodelen. Onbekendheid van het concept speelt hierin grote parten. Er is een onjuiste veronderstelling dat wij medewerkers de individuele auto laten delen. Vooropgesteld: dat doen we niet. Wat we wel doen, is mensen anders laten kijken naar hun eigen mobiliteit en deze mobiliteit voor hen veel efficiënter maken. Niet alleen op een manier waarbij mensen tijd over houden voor leukere dingen dan filerijden, maar ook geld over houden. Tijd en geld wat ze kunnen investeren in belangrijkere dingen dan werk. Zelf gebruik voor ik voor zakelijke ritten een deelauto vanaf kantoor, reis ik van en naar kantoor met openbaar vervoer en gebruik ik een eigen auto voor privé doeleinden. En dat terwijl ik voorheen een dikke leaseauto reed waar ik, los van al de file frustratie, veel plezier aan beleefde. Zelfs ik ben om! Wat werkt is een heldere uitleg over het concept, duidelijke informatie en het delen van ervaring. Together we share!

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
 

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Achternaam
Consent*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.