WeGo verlaagt drempel zakelijk autodelen

Zakelijk autodelen, met bestaande auto’s, voor een vast bedrag per maand

 
Amsterdam, 20-05-2020 – WeGo is gestart met het aanbieden van het deelbaar maken van zakelijke auto’s op abonnementsbasis. Voor een vast maandbedrag worden voertuigen voorzien hard- en software alsmede het onderhoud daarvan. Met zakelijk autodelen kunnen voertuigen duurzamer en vooral efficiënter worden ingezet. Zo kunnen bedrijven met minder voertuigen nog steeds voldoen aan de mobiliteitsbehoefte van hun organisatie. Geen stilstaande leaseauto’s, maar optimaal gebruik van deelauto’s. De bijgeleverde software maakt voor organisaties alle relevante kosten inzichtelijk.

Onvoldoende zicht op het wagenpark

De mobiliteitsbehoefte van bedrijven verandert voortdurend, bijvoorbeeld door flexibele arbeidscontracten of duurzaamheidsambities. Tegelijkertijd worden leasecontracten veelal voor langere termijn aangegaan en is de administratieve afhandeling van mobiliteit (declaraties, registraties etc.) arbeidsintensief. Dit resulteert in een disbalans tussen de kosten en de baten. WeGo springt hierop in met haar dienst om autodelen op eenvoudige wijze mogelijk te maken.

Voordelen van zakelijk autodelen

Met zakelijk autodelen worden voertuigen efficiënter ingezet. Doordat er per voertuig meerdere gebruikers zijn, wordt de capaciteit ervan beter benut: niet alleen resulteert dat in een kostenreductie ten aanzien van het wagenpark, ook resulteert het in een lagere CO2 uitstoot en in het vrijkomen van openbare ruimte vanwege de verminderde behoefte aan parkeerplaatsen. Het mes snijdt zo aan twee kanten; een efficiënter wagenpark met minder handling en lagere kosten.

Zakelijk autodelen op abonnementsbasis

Met de autodeeloplossingen van WeGo worden voertuigen toegankelijk gemaakt voor meerdere gebruikers. Voor een vast maandbedrag worden zakelijke voertuigen voorzien van de inbouw van de benodigde hard- en software en het onderhoud daarvan. Zo kunnen bedrijven al beginnen met het delen van zakelijke voertuigen vanaf 55,- euro per maand per voertuig. Hierbij zijn alle noodzakelijk kosten inbegrepen om voertuigen eenvoudig deelbaar te maken met de WeGo App. WeGo biedt één totaalpakket op vier verschillende looptijden aan. Zo kunnen bedrijven ervoor kiezen om een abonnement voor twaalf maanden af te sluiten, zodat men niet aan lange contracten is verbonden.

WeGo App en beheerderstool

Met de WeGo App kunnen gebruikers voertuigen reserveren, openen en sluiten en de reservering inzien en wijzigen. Een fysieke sleuteloverdracht is dus niet meer nodig. De beheertool geeft inzicht in de gegevens van gebruikers, voertuigen, reserveringen en ritten, zodat er gemakkelijk kan worden bepaald door wie en wanneer de voertuigen kunnen worden gereserveerd. Daarnaast kan de beheerder de nodige rapportages inzien en uitdraaien.

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
 

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Achternaam
Consent*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.