WeGo start met vliegtuigdelen!

WeGo start met vliegtuigdelen!

WeGo start met vliegtuigdelen

Amsterdam, 1 april 2021 — Leverancier van deeltechniek WeGo is door twee grote luchtvaartmaatschappijen benaderd om vliegtuigen deelbaar te maken. Met de deeloplossing willen de betreffende airlines ervoor zorgen dat hun vliegtuigen eenvoudig gecharterd kunnen worden door andere partijen. Het betreft een concept dat nog niet eerder is toegepast in de luchtvaartbranche.

Stilstaande vliegtuigen

De coronasituatie heeft een ongekende impact gehad op de luchtvaartbranche. Een groot deel van de vliegtuigen staat tegenwoordig vooral ongebruikt aan de grond. Dat kost vliegmaatschappijen veel geld en sommige zullen daardoor genoodzaakt zijn om vliegtuigen van de hand te doen. Met het oog op die ontwikkeling onderzoeken airlines manieren om eenvoudig toestellen van elkaar te kunnen huren. De techniek van WeGo maakt dit mogelijk.

Vliegtuigdelen

“Vliegtuigdelen werkt in principe hetzelfde als autodelen”, legt Peter de Jong, CEO Van WeGo, uit. “Piloten, ingehuurd door bijvoorbeeld een chartermaatschappij, kunnen een account aanmaken in de app van de betreffende airline en via de app een beschikbaar vliegtuig reserveren. Dit kan zowel voor passagiers- als cargovluchten.”

Vóór de vertrektijd moeten de gezagvoerder en co-piloot hun reservering starten in de app. Om veiligheidsredenen kunnen alleen zij dit doen. Het toestel wordt vervolgens automatisch vrijgegeven voor de vlucht. Via de app kunnen zij ook de deuren ontgrendelen, toegang krijgen tot het vliegtuig en het vliegtuig starten.

Vluchtdata automatisch verwerkt

Het systeem zorgt tevens voor de verwerking van alle administratie met betrekking tot de vlucht. Zo wordt de gebruikstijd van het vliegtuig automatisch verwerkt in het platform van WeGo en de kosten automatisch gefactureerd aan de betreffende chartermaatschappij.

De Jong: “Wij zijn er heel trots op dat wij zijn benaderd om dit voor de allereerste keer mogelijk te maken. Als we er hiermee voor kunnen zorgen dat deze vliegtuigen weer meer de lucht in gaan en de airlines daardoor hun kosten door stilstand kunnen verlagen, ben ik ervan overtuigd dat er meer vliegmaatschappijen zullen volgen.”

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
 

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Achternaam
Consent*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.