WeGo is Nederlands grootste leverancier van deeltechniek

WeGo groeit naar 7000 voertuigen

Vacature WeGo Customer Success Manager 
Amsterdam, 4/8/2021 — Het aantal deelvoertuigen dat gebruikmaakt van de technologie van WeGo is gegroeid tot ruim zevenduizend. WeGo is daarmee de grootste aanbieder van deeltechniek in Nederland.

Mijlpaal

Na de recente toevoeging van een aantal nieuwe klanten is het totaal aantal voertuigen dat voorzien is van de deeltechnologie van WeGo de zevenduizend gepasseerd. CEO Peter de Jong spreekt van een mijlpaal: “Natuurlijk hadden wij grote plannen toen we tien jaar geleden met WeGo begonnen, maar op deze mijlpaal zijn we toch wel erg trots. Het laat zien dat zakelijk voertuigdelen steeds meer omarmd wordt en dat deelvoertuigen steeds vaker worden opgenomen in het mobiliteitsaanbod.”

Maatschappelijke missie

WeGo’s ambitie is altijd geweest om de beste deeltechniek te leveren om voertuigen eenvoudig toegankelijk te maken voor meerdere personen. Met als doel een efficiëntere inzet van (bedrijfs)voertuigen en het wegnemen van de administratieve last die het delen van auto’s, fietsen en scooters met zich meebrengt.

Daarnaast heeft het bedrijf ook een maatschappelijke missie: de CO2-uitstoot verlagen, door gebruik van elektrische en hybride deelauto’s, en zorgen voor minder geparkeerde auto’s in de openbare ruimte. Ruimte die we tenslotte met zijn allen moeten delen. Dezelfde mobiliteit, maar dan met minder voertuigen. Dat wil WeGo samen met de automotive branche bereiken, door met zijn platform autobedrijven in staat te stellen hun businessmodel gaandeweg te kunnen veranderen van verkoop van auto’s, naar het faciliteren van gebruik van de auto’s. Door onder andere digitaal poolbeheer mogelijk te maken, vervangend vervoer 24/7 beschikbaar te kunnen stellen en verhuur nog flexibeler aan te kunnen bieden.

Nog niet uitgegroeid

“Met meer dan zevenduizend voertuigen die gedeeld worden door verschillende bestuurders leveren wij een serieuze bijdrage aan de transitie van bezit naar gebruik in mobiliteit. En aan de transitie naar elektrisch rijden, want veel deelvoertuigen zijn elektrisch of hybride en dus een stuk minder belastend voor het milieu”, aldus De Jong.

WeGo is overigens niet van plan om het bij zevenduizend voertuigen te laten. De Jong: “In Nederland zijn er nog heel veel wagenparken die een stuk efficiënter kunnen worden gebruikt. Daarnaast hebben we inmiddels ook de eerste stappen gezet in het buitenland. In Duitsland, Zwitserland en Canada rijden inmiddels deelauto’s op het platform van WeGo. We zijn voorlopig dus nog niet uitgegroeid.”

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
 

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Achternaam
Consent*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.