WeGo Carsharing 2 jaar actief in Duitsland

2 Jahre WeGo Carsharing Solutions in Deutschland

WeGo Carsharing 2 jaar actief in Duitsland

Het in 2011 in Amsterdam opgerichte technologiebedrijf WeGo Carsharing Solutions viert vandaag het 2-jarig bestaan van zijn eerste internationale vestiging in Kaiserslautern/Rijnland-Palts.

Starten tijdens een pandemie

Op 2 maart 2020 werd WeGo Carsharing GmbH opgericht met het hoofdkantoor in Kaiserslautern in Rijnland-Palts. De vestiging in Duitsland was voor WeGo de eerste stap naar internationale uitbreiding.

“Starten midden in een pandemie was weliswaar een grote uitdaging, maar we hebben ons desondanks kunnen positioneren als een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsoplossingen voor commerciële wagenparken en zakelijke wagenparken op de Duitse markt”, licht Willem Schonewille, Managing Director van WeGo Carsharing GmbH, toe.

Ondertussen rust WeGo Carsharing GmbH kleine en grote wagenparken van de meest uiteenlopende bedrijven in de DACH-regio uit met de benodigde software en hardware om duurzame mobiliteitsconcepten te implementeren – of het nu gaat om zakelijk autodelen of deelmobiliteit in woonwijken.

Over WeGo

De Nederlandse techniekleverancier realiseert al zo’n 11 jaar efficiënte en duurzame mobiliteit door innovatief autodelen en levert een wezenlijke bijdrage aan de transitie van autobezit naar -gebruik. Met de mobiliteitsoplossing van WeGo kunnen bedrijven en organisaties hun voertuigen – auto’s, scooters, maar ook fietsen en bakfietsen – via een smartphone-app toegankelijk maken voor een specifieke groep gebruikers en het gebruik van de voertuigen in een behoortool monitoren.

Met zijn platform ondersteunt WeGo tal van bedrijven in uiteenlopende sectoren, van zakelijke dienstverleners tot verhuurbedrijven en gemeenten. De technologie maakt het gebruik van voertuigen efficiënter en biedt mogelijkheden voor het optimaliseren van (het gebruik van) de eigen zakelijke vloot, alsmede voor commercieel geëxploiteerde wagenparken.

“Met onze zelfontwikkelde technologie en gemakkelijk toegankelijke diensten kunnen wij de bezettingsgraad van voertuigen verhogen, zorgen voor een optimale gebruikerservaring en een bijdrage leveren aan een beter milieu en een socialere samenleving. Door effectief autodelen zorgen we voor minder stilstaande voertuigen, gedeelde kosten, flexibele mobiliteit, een lagere parkeerdruk en minder CO2-uitstoot”, legt Schonewille verder uit.

WeGo aanwezig op diverse events in Duitsland

Gelukkig komt er langzaam een einde aan de pandemie en vinden er weer evenementen plaats. Van de volgende beurzen is op dit moment bekend dat WeGo eraan gaat deelnemen:

  • Altenpflege 2022 – Fokus Fuhrpark/Fokus Quartier | 26 – 28 april 2022 | Messe Essen
  • Flotte! Der Branchentreff 2022 | 1 – 2 juni 2022 | Jaarbeurscentrum Düsseldorf
  • bfp FORUM 2022 | 8 – 9 september 2022 | Hannover Trade Fair Centre

“We hebben voor onszelf de lat hoog gelegd voor dit jaar en de komende jaren en kijken ernaar uit om nog meer moderne en duurzame mobiliteitsconcepten in Duitsland te mogen implementeren. Live-evenementen blijven de beste gelegenheid om nieuwe contacten te leggen en onze technologische oplossing persoonlijk te demonstreren,” sluit Denise Matzdorf, Marketing Manager van WeGo Carsharing GmbH, af.

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
 

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Achternaam
Consent*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.