WeGo bestaat vandaag 10 jaar!

WeGo bestaat vandaag 10 jaar

Het is vandaag precies 10 jaar geleden dat wij ons avontuur als ambitieuze techniekleverancier voor deelmobiliteit begonnen. Aanvankelijk faciliteerden we vooral autodelen onder vrienden en buren. Het businessplan is door de jaren heen aangepast, maar de kernactiviteit is nog steeds hetzelfde: het eenvoudig deelbaar maken van voertuigen. En na 10 jaar is WeGo nog net zo ambitieus!

Platform voor particulieren

WeGo begon in 2011 als een nieuw platform waarmee buren en vrienden op een veilige manier elkaars auto konden huren. Auto-eigenaren konden hun auto aanmelden op het platform en hun tarieven bepalen. Wie een auto nodig had kon via het platform eenvoudig een verhuurder in de buurt vinden. WeGo leverde de techniek, regelde de verzekering en zorgde ervoor dat alle transacties veilig en gemakkelijk verliepen. Een innovatief concept in die tijd.

Deelbaar maken van wagenparken

Gaandeweg hebben we de focus verlegd van het faciliteren van peer2peer autodelen, naar het faciliteren van zakelijk autodelen. Want niet alleen auto’s van particulieren staan veel stil, ook zeker die van bedrijven, gemeenten en zorginstellingen.

Door die zakelijke wagenparken deelbaar te maken, worden vele voordelen gerealiseerd. Bedrijfseconomische, maar ook op het gebied van duurzaamheid. Denk aan een efficiëntere en flexibelere inzet van voertuigen, minder handmatige administratie en meer controle over de vloot.
Naast het zakelijk voertuigdelen faciliteert WeGo ook het delen in kleine besloten kringen, zoals straatinitiatieven en deelinitiatieven vanuit VvE’s. Deze initiatieven zorgen voor minder auto’s in de straten en meer woongenot voor de bewoners.

Samenwerkingen met mobiliteitsaanbieders

Wij leveren zelf geen voertuigen en zijn dat ook in de toekomst niet van plan. Onze focus ligt op het optimaliseren van ons deelplatform en de bijbehorende support. De techniek is toepasbaar op ieder voertuig, ongeacht merk of model: auto, fiets, scooter, elektrisch of niet, nieuw of reeds aanwezig. Het leveren van die voertuigen laten wij graag over aan de specialisten.

Om die reden zoeken we actief de samenwerking op met importeurs, dealers, verhuur- en leasemaatschappijen. Die hebben de assets, de zakelijke klanten én weten wat er onder de klanten speelt. Door gezamenlijk proposities uit te werken en de toepassing van de technologie af te stemmen op de doelgroep, worden interessante en succesvolle mobiliteitsoplossingen en businessmodellen gerealiseerd.

Op weg naar 7000 voertuigen

Inmiddels is WeGo op weg naar de 7000 aangesloten voertuigen, waarmee we tot de top behoren van technologieleveranciers op het gebied van deelmobiliteit. Afgelopen jaar hebben we veel werk gestoken in het toekomstbestendig maken van ons deelplatform. Zo hebben we universele API’s ontwikkeld die het mogelijk maken om apps van derden, verschillende hardware leveranciers, andere backoffice systemen en diverse payment-providers aan het systeem te koppelen. Het platform is daardoor nóg flexibeler en breder inzetbaar geworden.

Ook zijn de eerste stappen in het buitenland gezet. Die internationale uitbreiding staat de komende jaren hoog op de agenda. Maar in Nederland is de klus nog zeker niet geklaard. Er zijn nog heel veel ondernemingen en organisaties die kunnen besparen op hun wagenpark. Gelukkig zien we dat veel werkgevers momenteel bewust kijken of hun autoregeling efficiënter en aantrekkelijker kan. Wat ons betreft past technology-based voertuigdelen uitstekend in een moderne mobiliteitsregeling!

Een feestje vieren doen we overigens later in het jaar: als het weer veilig kan en mag en met mooi weer. 

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
 

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Achternaam
Consent*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.