We Drive Solar & WeGo delen auto’s op zonne-energie

Elektrische deelauto’s die rijden op zonne-energie: zo zien we het graag. Het nieuwe initiatief We Drive Solar maakt gebruik van het autodeel platform dat WeGo levert. 150 elektrische Renault ZOE’s worden via dit platform aangeboden aan lokale gebruikersgroepen in de provincie Utrecht.

Ondanks dat het project officieel pas in januari 2017 van start zal gaan met 20 deelauto’s was er tijdens de kick-off en de Dag van de Duurzaamheid al veel aandacht voor het duurzame en innovatieve initiatief. Naast de bijdrage aan het milieu realiseert We Drive Solar ook een besparing op vervoer voor haar gebruikers. Hoe meer gebruikers een groep vormen voor het delen van een deelauto, hoe goedkoper het gebruik wordt. Zo betaalt een gebruiker slechts 99 euro per maand wanneer hij/zij deelneemt in een groep van 6 personen. Hierbij is de verzekering, administratie en zelfs een eigen laad- en parkeerplek inbegrepen! Op dit moment is het al mogelijk om in te schrijven voor het project.

Met de geïnstalleerde laadpaal van Smart Solar Charging kan de deelauto na 1 uur opladen alweer 140 km rijden. Op een volle accu rijdt de auto maar liefst 300 km. Daarnaast leveren de 150 Renault ZOE’s een opslagcapaciteit van ruim 6000 kWh voor de woningen rondom de laadpaal waardoor de voertuigen een echte toevoeging zijn in het lokale energiesysteem.

Kortom, duurzaamheid staat vooraan bij We Drive Solar en sluit daarom perfect aan bij de visie van WeGo. Elektrische deelauto’s verhogen de efficiëntie in het gebruik van de voertuigen in Nederland en beperken tegelijkertijd de CO2 uitstoot.

Bronnen:
We Drive Solar – Website
LomboXnet – Blog We Drive Solar
Renault Actueel – 150 Renault ZOE voor deelauto initiatief We Drive Solar

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
 

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Achternaam
Consent*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.