Paralympische bussen TeamNL deelbaar via WeGo Carsharing Solutions

De paralympische sporters van TeamNL hebben recentelijk twee door Toyota Nederland beschikbaar gestelde bussen van het type PROACE SHUTTLE in gebruik genomen. De bussen zijn deelbaar gemaakt via het WeGo-autodeelplatform. Trainers en coaches reserveren de voertuigen eenvoudig via de WeGo-app en ontgrendelen ze met de digitale sleutel. De bussen kunnen ook buiten kantoortijden worden teruggebracht en er ontstaat automatisch een volledig dekkende ritadministratie. De WeGo-app is voorzien van de TeamNL-kleuren en -logo’s, waarmee deze aansluit bij de opvallende oranje TeamNL-aankleding van de Toyota PROACE SHUTTLE-bussen.

Marti ten Kate (Coördinator voorzieningen topsporters NOC NSF): “We zijn ontzettend blij met de Toyota PROACE SHUTTLE. Onder de paralympische sporters was er een grote behoefte aan goed groepsvervoer. In tegenstelling tot olympische sporters hebben sporters met een beperking vaak geen rijbewijs. Op deze manier komen ze veilig en betrouwbaar op trainingslocaties en bij wedstrijden aan.”

Eén van de negenpersoonsauto’s is voor de sporters op maat gemaakt door Welzorg, gespecialiseerd in auto- en woningaanpassingen. De bussen zijn onder meer voorzien van een dubbel scharnierende oprijplaat met handgrepen voor rolstoelgebruikers. Deze PROACE biedt plaats aan zes personen en een rolstoelgebruiker.

Tot en met 2024 is Toyota Motor Corporation wereldwijd TOP Partner van het IOC en IPC en daarmee de enige wereldwijde automotive-sponsor. In samenwerking met NOC*NSF heeft de Nederlandse Toyota importeur in dit kader de olympische en paralympische sporters van TeamNL van hybride Toyota’s voorzien. Inmiddels rijden er meer dan 90 sporters van TeamNL in een Toyota, waaronder 14 paralympiërs.

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
 

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Achternaam
Consent*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.