Hup hub

Momenteel ontwikkelen wij samen met werkgevers en deelfietsproviders ‘regiohubs’. Dat werkt als volgt: werkgevers brengen in kaart waar welke vervoersbehoefte ligt binnen de organisatie en welke mobiliteitscapaciteit er momenteel is. Wij zorgen er vervolgens samen met partners voor dat er op een zo efficiënt mogelijke wijze aan die behoefte wordt voldaan. Zo helpen wij overcapaciteit tegen te gaan, met alle financiële en milieuvoordelen van dien.

In de praktijk

Stel dat vier medewerkers binnen een organisatie in Leiden wonen en zij alle vier regelmatig klantafspraken hebben op locatie. Tegelijkertijd blijkt dat de auto’s waarvan ze gebruik maken voor meer dan 50% stilstaan. Een goede oplossing zou dan zijn om minder auto’s in te zetten en de auto’s die ingezet worden deelbaar te maken. Integreer daarbij de beschikbaarheid van de auto’s in de agenda’s van medewerkers en koppel er een reserveringstool aan. De klantafspraken kunnen dan heel eenvoudig afgestemd worden op de beschikbaarheid van de auto. (Dit soort reserveringssystemen lijken erg op die van -bijvoorbeeld- vergaderruimte.)

In plaats van dat de auto’s geparkeerd worden bij kantoor, worden de auto’s geparkeerd op een goed te bereiken locatie binnen de woonomgeving van de medewerkers. Dit sluit goed aan bij de huidige werksituatie van velen; een situatie van kantoordagen én thuiswerkdagen.

Van a tot z geregeld met een paar klikken

Daarnaast is het mogelijk om het boeken van deelfietsen te integreren in de boekingsmodule voor deelauto’s. Op deze manier hoeven medewerkers zich geen zorgen te maken óf en hóé ze hun klanten kunnen bereiken nu OV voor velen geen optie meer is. Alle vervoersmiddelen zijn dus in één keer te regelen; alles is geïntegreerd in één platform én met de agenda’s van de gebruikers.

Dit kost trouwens bijna geen extra tijd: met een paar klikken is een hele reis van a tot z geregeld. Mensen hoeven zich dus niet meer druk te maken over beschikbaarheid van middelen, parkeerplaatsen of de gezondheid van zichzelf of anderen. Deze flexibele manier van vervoer past helemaal in de huidige ontwikkeling van een flexibele manier van werken.

Wil je weten hoe dit voor jou kan werken? Neem dan contact met mij op via florentijn@wegocarsharing.com of 06-10443208.

Groet,

Florentijn

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
 

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Achternaam
Consent*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.