Gemeente Amsterdam kiest voor zakelijk autodelen

De gemeente Amsterdam heeft besloten om gemeentebreed over te stappen op zakelijk autodelen van kleinere dienstauto’s. De samenwerking met WeGo zorgt voor efficiënte en duurzame mobiliteit.

Na een succesvolle proefperiode wordt het zakelijk autodelen over alle gemeente-onderdelen breed uitgerold. Het gaat hier om de kleinere dienstvoertuigen (tot 3500 kg) voor algemeen gebruik. Het autodeelsysteem van WeGo zorgt ervoor dat de gemeentelijke dienstvoertuigen door de medewerkers worden gedeeld. Het zijn zogeheten poolvoertuigen uitgerust met een ritadministratie- en reserveringssysteem.

De gemeente Amsterdam vierde 1 december de Kick-Off van de brede uitrol en kan hiermee een efficiënter en duurzamer wagenpark realiseren. Daarnaast gaat er een kostenbesparing gepaard met het slimmer inzetten van de voertuigen. De dienstvoertuigen stonden gedurende de week regelmatig stil. Het autodeelsysteem zorgt ervoor dat er met minder auto’s dezelfde vervoerscapaciteit behaald kan worden. Zakelijk autodelen verlaagt op deze manier de CO2 uitstoot en draagt bij aan de realisering van het SER Energieakkoord voor duurzame groei. Een voertuig is te reserveren en te ontgrendelen door middel van de WeGo app. Alle ritten worden geregistreerd waardoor er volledig inzicht is in het gebruik van het wagenpark.

Smartcity Amsterdam houdt zich bezig met innovatieve oplossingen voor de samenleving. Autodelen wordt steeds vaker gezien als een oplossing, maar deze trend richt zich tot nu toe vooral op particulieren. WeGo voorziet in een grotere behoefte in autodelen en levert een duurzaam product dat kosten bespaart, vrije parkeerruimte creëert en het wagenparkbeheer optimaliseert.

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
 

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Achternaam
Consent*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.