Een alternatieve, moderne vorm van voertuigen leasen

Nieuwe vorm van voertuig leasen

Nederlander opvallend positief over kilometerheffing” viel onlangs te lezen. Maar liefst twee derde van de Nederlanders is voorstander van een vorm van kilometerheffing. Belasting die afhankelijk is van het aantal gereden kilometers: het gaat er mogelijk komen. Wordt dit concept van ‘betalen naar gebruik’ straks ook de norm bij het leasen van voertuigen?

Voertuigen staan vooral stil

Tijdens de coronapandemie is de mobiliteitsbehoefte van veel bedrijven en organisaties drastisch veranderd. Werkgevers hebben veel van hun auto’s (nog meer) stil zien staan en verwachten dat er ook ná corona minder gereden gaat worden. Tegelijkertijd zijn de leaseprijzen van voertuigen altijd gebaseerd op de verwachting van het aantal gereden kilometers in het jaar. Kan dat niet anders?

Betalen per kilometer

Fleetowners willen lagere vlootkosten, maar wel auto’s voor de deur hebben staan. Een contract waarbij je betaalt per gereden kilometer is dan ideaal. De maandelijkse leaseprijs kan omlaag en wordt in feite een bedrag dat de leasenemer betaalt voor de beschikbaarheid van het voertuig. Aanvullend wordt het daadwerkelijke gebruik van het voertuig in rekening gebracht, waarbij iedere gereden kilometer een bepaald bedrag kost.

Is dit de toekomst?

Vanwege de veranderde mobiliteitsbehoefte onderzoeken veel werkgevers alternatieve manieren om de mobiliteit van hun personeel te regelen. Auto’s blijven de favoriete vervoersmiddelen, maar de traditionele leasevormen zijn minder aantrekkelijk geworden. Zullen er leasemaatschappijen gaan zijn die de traditionele leaseconstructies gaan loslaten? En die gaan overstappen op een concept waarbij men betaalt voor beschikbaarheid en separaat voor het gebruik? Wij voorspellen van wel.

Wij kunnen dit faciliteren

De oplossing van WeGo is bij uitstek geschikt om deze alternatieve leasevorm mogelijk te maken. Ons systeem houdt de gereden kilometers automatisch bij (fiscus-proof) en kan die vervolgens automatisch factureren, indien gewenst ook naar kostenplaats. Als bonus heeft de fleetowner met ons systeem continu inzicht in het gebruik en de status van de voertuigen, en kunnen medewerkers de voertuigen zelf eenvoudig reserveren, openen en sluiten via een app op hun telefoon. De ideale oplossing!

Benieuwd geworden?

Wilt u weten hoe ons systeem precies werkt en hoe dit u nieuwe business kan opleveren? Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen u graag meer.

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
 

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Achternaam
Consent*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.