De mobiliteitsbehoefte van bedrijven verandert en autobedrijven hebben de oplossing in handen

De mobiliteitsbehoefte van bedrijven verandert

Door de coronacrisis is thuiswerken en digitaal vergaderen momenteel de norm, maar de verwachting is dat dit ook in de toekomst de norm zal blijven. Gevolg: de zakelijke auto blijft nu, maar ook straks vooral stil staan. Daardoor is ‘de auto van de zaak’ voor veel bedrijven en organisaties geen aantrekkelijke optie meer en stoeien ze met de invulling van hun mobiliteitsvraag. Wist u dat autobedrijven hier uitstekend op kunnen inspelen?

Zorg voor behoud van mobiliteit

Leasemaatschappijen, autodealers en -importeurs en verhuurbedrijven kunnen een belangrijke rol pakken in de veranderende mobiliteitsbehoefte van de bedrijven en organisaties in hun regio. Want juist die partijen kunnen flexibele mobiliteit mogelijk maken. Ook als de auto van de zaak eruit gaat.

Hét alternatief dat autobedrijven kunnen aanbieden? Deelauto’s, die eenvoudig door meerdere werknemers gebruikt kunnen worden voor zowel zakelijke als privéritten. Autodelen wordt steeds populairder en biedt zowel werkgever als werknemer veel voordelen. Autobedrijven kunnen dit perfect faciliteren: ze hebben de voertuigen, kennen de markt en zijn bovendien uitstekend in staat om naast de voertuigen aanvullende diensten aan te bieden. Inmiddels zijn er al diverse autobedrijven in de regio die dit met groot succes aan hun zakelijke klanten aanbieden.

Autodelen, hoe werkt dat?

Bij zakelijk autodelen heeft een bedrijf auto’s die door meerdere medewerkers gereserveerd, geopend en gesloten kunnen worden via een app op hun telefoon. De technologie die dit mogelijk maakt, zorgt er ook voor dat de rittenregistratie automatisch bijgehouden en verwerkt wordt. Er is hierbij dus geen sprake van fysieke sleuteloverdrachten en handmatige administratie.

Medewerkers die naar een externe afspraak moeten, reserveren gemakkelijk een deelauto via de app. De deelauto kan eventueel ook de avond vóór de afspraak al mee naar huis. En als de werkgever dat goed vindt, is privégebruik van de deelvoertuigen ook mogelijk. Doordat ritten heel efficiënt na elkaar gepland kunnen worden, realiseren bedrijven dezelfde mobiliteit met minder voertuigen.

Van bezit naar gebruik

Steeds meer mensen willen niet bezitten, maar gebruiken; een ontwikkeling die is ingezet door de millennials. Dit raakt ook de autobranche, zeker als meer en meer werkgevers kiezen voor een autopool die zakelijk én privé gebruikt mag worden. Voor de werkgever zijn de voordelen evident: een paar deelauto’s is stukken goedkoper dan veel individuele auto’s van de zaak. Daarnaast scheelt de automatische rittenregistratie en digitale sleutelmanagement flink in de arbeidskosten.

Maar ook de werknemer ervaart een hoop voordelen. In afstemming met zijn werkgever kan hij de deelauto meenemen wanneer hij wil, ook in privétijd en zonder bijtelling. Daardoor neemt de noodzaak voor een eigen auto – en zeker voor twee auto’s – af. Bovendien komen er steeds meer autodeelprojecten bij appartementencomplexen en groeit het aantal hubs in woonwijken met deelauto’s die vooraf gereserveerd kunnen worden. Hierdoor zal een deel van de werknemers een auto weg kunnen doen, wat natuurlijk enorm scheelt in de portemonnee.

Autobedrijven kunnen de deelauto’s leveren

Om deelauto’s te kunnen leveren is een systeem benodigd dat de eerder beschreven functionaliteiten biedt. WeGo is een partij die al bijna 10 jaar de techniek levert voor autodelen. Wij bieden een complete oplossing die bestaat uit een app voor de gebruiker en een management tool voor de beheerder. Maar wij zorgen juist ook voor samenwerkingen tussen gevestigde bedrijven in de autobranche en nieuwe mobiliteitsaanbieders. Denk o.a. aan koppelingen met software- en hardwareleveranciers, autofabrikanten en diverse mobiliteitsplatformen.

Een groot voordeel van onze schaalbare, flexibele oplossing is dat deze whitelabel geleverd kan worden. Dat betekent dat autobedrijven hun eigen huisstijl kunnen toepassen in de app en management tool én dat ze zelf de kunnen tarieven bepalen. Dit stelt hen in staat om als volwaardig en zelfstandig leverancier van deelauto’s op te treden richting hun zakelijke klanten. Wij bieden hierbij volledige ondersteuning, van het helpen uitwerken van proposities tot het geven van salestrainingen.

Meer weten?

Wilt u weten hoe autodelen uw autobedrijf nieuwe business kan opleveren? Waarmee u tegelijkertijd bijdraagt aan efficiënte en duurzame mobiliteit in uw regio? Neem dan vrijblijvend contact op met ons op. Wij vertellen u graag meer en demonstreren graag onze oplossing!

Contact opnemen

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
 

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Achternaam
Consent*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.