De intelligente lock-down zorgt voor een stroomversnelling in de mobiliteitstransitie

Veel branches hebben het moeilijk en veel mensen maken zich -terecht- zorgen over het voortbestaan van zowel hun eigen organisatie als die van hun klanten. In de autobranche zien we dat de gehele keten inmiddels tot stilstand is gekomen doordat autoverkoopcijfers dramatisch laag zijn en verhuur- en leasemaatschappijen nauwelijks nog nieuwe auto’s inzetten.

Tegelijkertijd zien we dat leasemaatschappijen tot nu toe niet hard geraakt worden door de uitbraak van het coronavirus. Dit wordt met name veroorzaakt doordat de kostenpost ‘schade’ daalt terwijl de maandelijkse terugkerende inkomsten vooralsnog op peil blijven. Dit laatste geldt ook voor verhuurbedrijven met veel shortleasecontracten en deelbedrijven die hun businessmodel hebben ingericht op maandelijkse abonnementen en/of licenties.

Wat deze situatie precies voor gevolgen heeft op de lange termijn, weet niemand. Wel geeft de autobranche gerelateerde markt een aantal duidelijke signalen af, namelijk:

  • Bedrijven en medewerkers ervaren momenteel de voordelen van thuiswerken. Afspraken op afstand, middels apps als ZOOM of Teams, worden dusdanig positief ervaren dat de verwachting is dat deze een deel van de fysieke afspraken zullen vervangen. Tegelijkertijd ziet men de kosten van autobezit doorlopen, terwijl er nauwelijks gebruik van de auto gemaakt wordt.
  • B.V. Nederland gaat meer op de kosten letten, waarbij autokosten als eerste aangepakt gaan worden om bovenstaande reden.
  • De 1,5 meter maatregel zal voorlopig nog van toepassing zijn, waardoor mensen die gebruik maken van het OV alternatieven moeten verzinnen om zich veilig te kunnen verplaatsen. Het gebruik van (deel)fietsen en deelauto’s neemt toe.
  • Steeds meer lokale verhuurbedrijven en autodealers passen hun businessmodel aan om weer renderend te kunnen zijn en volgende dip makkelijker op te kunnen pakken in vergelijking met de huidige wendbaarheid van meeste leasemaatschappijen
  • Dat er geweldige nieuwe initiatieven ontstaan of tot wasdom komen op dezelfde manier zoals in de vorige crisis private lease ineens succesvol van de grond kwam.

Wat betekent dit?

  • Dat leasemaatschappijen hun dienstenpakket zullen verruimen of accepteren dat ze minder voertuigen  gaan beheren
  • Dat merkdealers -met of zonder hun importeur- de markt op een ander manier zullen gaan benaderen
  • Dat er steeds meer deel initiatieven ontstaan, waarbij de kostprijs van tevoren betaald is en low users gecompenseerd worden door de heavy users
  • Dat er meer deel initiatieven gaan ontstaan als onderdeel van de totale mobiliteitsoplossing en welke beheerd wordt door de bestaande lokale mobiliteitsaanbieders, zoals autodealers en/ of verhuurmaatschappijen.

Wij geloven in het actief opzoeken van samenwerkingen; Coronatijdperk of niet. Zo werken wij graag samen met mobiliteitsaanbieders omdat zij hun klanten kennen en kennis hebben rondom hun bestaande productaanbod en lokale markten. Dit stelt hen in staat om met behulp van onze techniek zeer snel te kunnen schakelen.

Onze rol in deze samenwerkingen is die van sterke achtergrondspeler

Wij zijn, zoals je wellicht weet, een organisatie die (specifieke) mobiliteitsbehoeften vertaalt naar techniek en zijn gespecialiseerd in het efficiënter inspelen op mobiliteitsbehoeften in white-label omgevingen. Wij concentreren ons met name op kwaliteitsverbetering, technische ontwikkelingen en samenwerkingen met andere (mobiliteits) aanvullende diensten in de totale keten. Omdat (lokale) aanbieders zo goed zicht hebben op de totale mobiliteitsbehoefte van hun markt en doelgroepen, zijn zij voor ons de ideale partij om mee samen te werken. Hun marktkennis en onze technische kennis is samen een perfecte combinatie!

Wil je weten hoe jij onze techniek kunt inzetten om meer waarde te creëren, neem dan contact met mij op via florentijn@wegocarsharing.com of 06-10443208.

Groet,

Florentijn Aalberts

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
 

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Achternaam
Consent*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.