De Gruyter Fabriek in ’s-Hertogenbosch innoveert en start met autodelen

Amsterdam, 24-10-2019 – Bedrijfsverzamelgebouw en kantorencomplex De Gruyter Fabriek maakt sinds kort gebruik van de diensten van WeGo. Dit wil zeggen dat autodelen voor de in het complex gevestigde bedrijven en ondernemers nu op een eenvoudige, innovatieve manier tot de mogelijkheden behoort. De Bossche Investerings Maatschappij (N.V. BIM) levert de deelauto’s, WeGo de hard- en software.

De Gruyter Fabriek biedt autodelen aan als duurzame, nieuwe service. Onlangs is er een aantal – volledig elektrische – Renault Zoe’s geleverd in de huisstijl van de locatie.

De voormalige productielocatie van het levensmiddelenconcern De Gruyter is nu een knooppunt voor ondernemingen in de creatieve sector, van klein tot groter MKB. Medewerkers die werken bij een onderneming die gevestigd is in De Gruyter Fabriek  kunnen eenvoudig een deelauto reserveren en gebruiken.

Niels Kersten, commercieel relatiemanager van N.V. BIM, tevens community manager van bedrijfsverzamelgebouw De Gruyter Fabriek, is enthousiast over de samenwerking met WeGo. Hoe kwam de BIM in aanraking met WeGo? “Wij startten met deelauto’s via de VROEM-app van ons eigen leasebedrijf Riemersma Leasing. VROEM is een door WeGo ontwikkelde app. Nu doen wij rechtstreeks zaken met WeGo.”

Hoe is de animo? “Wij hebben bewust laagdrempelig ingezet met een uurtarief van 8 euro, geen abonnementskosten en zonder beperking van het aantal kilometers. Het aantal deelnemers neemt toe, wij ontvangen veel aanvragen.”

Wat is het ambitieniveau van de BIM wat betreft autodelen? “Binnenkort hebben wij nog twee locaties ontwikkeld, te weten voormalige drukkerij Grasso en de Jamfabriek. Het streven is om op termijn zeker vijf à tien deelauto’s operationeel te hebben. Bijdragen aan vergroening door het verminderen van eigen auto’s, fantastisch”, aldus Kersten.

Hoe ziet Kersten de samenwerking met WeGo: “We zijn niet de markt opgegaan voor een aanbieder van autodelen. Hadden we geen tijd voor en ook geen behoefte aan. De eerste ervaring met WeGo beviel ons prima en van daaruit zochten wij rechtstreeks contact. WeGo heeft ons intussen ook de facturering uit handen genomen en ons daarmee ontzorgd. Verder is de helpdesk voor berijders zeer deskundig en goed bereikbaar.”

Meer over autodelen in besloten kring →

Neem contact op

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
 

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Achternaam
Consent*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.