City car Birò gaat samenwerking aan met WeGo

Amsterdam, 25-09-2019, Birò slaat de handen ineen met WeGo: dé leverancier van hard- en software om autodelen mogelijk te maken met eigen voertuigen. Sinds kort maakt de 100% elektrische city car Birò gebruik van de diensten van WeGo om op een eenvoudige en innovatieve manier de Birò te kunnen delen.

De markt in deeloplossingen versterken

Sinds 2013 rijden de elektrische ‘miniauto’s’ door Nederland, voornamelijk in de grote steden. Met het feit dat de Birò 100 kilometer afstand kan afleggen (daarna moet het voertuig weer opgeladen worden) kunnen maximaal twee personen zich op een comfortabele en toch praktische manier vervoeren. Door de compacte afmetingen neemt de Birò minder ruimte in binnen het straatbeeld. “Birò richt zich middels het Birò Share concept – in de steden – steeds meer op kleine communities, buurtauto’s en appartementencomplexen als het gaat om de deelbare city car”, vertelt Pieter Vermeer Managing Director Birò Nederland. “De samenwerking met WeGo zorgt ervoor dat wij de markt in deeloplossingen – met de deel-Birò – kunnen versterken en daarmee hopen wij het aantal autoritten in de stad verminderen.”

Steeds meer deel-Birò’s

Het gebruik van deelauto’s maar ook Birò’s wordt in de stad steeds populairder, zeker bij appartementencomplexen of bij buurt-groepen. “Hiermee wordt het bezit teruggebracht en het gebruik juist gestimuleerd, want delen zorgt voor minder luchtvervuiling, files en parkeerdrukte” vertelt Peter de Jong Managing Director WeGo Carsharing. “Wij zijn met Birò een pilot gestart bij appartementencomplex Rhapsody in West, waar één Birò is ingericht met de hard- en software van WeGo. De bewoners van het appartementencomplex kunnen de deel-Birò’s via de WeGo-app reserveren, voertuig statussen achterlaten en uiteraard openen en sluiten.”

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
 

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Achternaam
Consent*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.