CarWise koppelt verhuurauto’s aan autodeelplatform WeGo

Verhuurplatform Rentwise en autodeelplatform WeGo hebben een koppeling gemaakt. Dankzij die koppeling kunnen verhuurauto’s ook ingezet worden als deelauto.

“Op die manier kan de bezettingsgraad van een auto omhoog”, aldus René Fabrie, directeur/eigenaar van IT-bedrijf Carwise, waar de verhuurmodule Rentwise onder valt.

“Het is nu nog of-of, maar door de koppeling niet meer. Een auto wordt óf ingezet als verhuurauto, óf als deelauto, niet allebei”, legt Fabrie uit. Het grote verschil is volgens hem dat deelauto’s connected zijn met een kastje en te openen zijn met een digitale sleutel via de WeGo App. “Verhuurauto’s zijn zo ver nog niet, maar daar komt met de koppeling met WeGo verandering in”

Als voorbeeld neemt hij dealerbedrijven. Die zetten auto’s in voor vervangend vervoer. “Een klant moet dan binnen de openingstijden een auto op komen halen. Terwijl, als het een deelauto is, kan deze buiten het terrein worden klaargezet en kan de klant de auto ophalen wanneer hij wil, ook om 6 uur ’s ochtends, omdat de auto met de app te openen is”, aldus Fabrie.

De behoefte aan de samenwerking met deelplatform WeGo komt ook van de dealerbedrijven. “Diverse dealers die bij ons gebruiker zijn van Rentwise-module, zien deze koppeling wel zitten.”

Wat betreft de kosten is Fabrie helder: bij Carwise kunnen klanten de koppeling als extra module afnemen. En bij WeGo moeten ze betalen voor de hardware en het gebruik van het platform.

Binnenkort start een pilot en begin Q2 moet de autodeelmodule operationeel zijn.

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
 

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Achternaam
Consent*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.