Carsharingplatform WeGo verwelkomt tienduizendste autodeler

Portrait of a satisfied young man in sweater using mobile phone while standing at his car outdoors

Amsterdam, 16 mei 2019 – De populariteit van autodelen stijgt. Innovatieve carsharing-aanbieder WeGo uit Amsterdam heeft recent haar tienduizendste autodeler geregistreerd. Een groeiend aantal bedrijven en organisaties biedt hun medewerkers autodelen.

WeGo wil een game changer zijn in mobiliteit en het autogebruik fundamenteel veranderen, van autobezit naar autogebruik, door middel van autodelen. Het bedrijf zet daarbij in op vaste locaties, hubs bij bedrijven, aan de rand van steden en bij OV-knooppunten.

Autodelen op vaste locaties vermindert het autobezit structureel

Peter de Jong, Managing Director WeGo: “Nationaal en internationaal onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat gebruikers van deelauto’s vanaf vaste locaties vaak geen eigen auto meer hebben. Degenen die nog wel een auto hebben geven aan geen volgende meer te gaan kopen. Voornamelijk doordat de beschikbaarheid van de auto gegarandeerd is. Bij gebruikers van free-floating autodelen is dit veel minder het geval omdat de beschikbaarheid van een auto juist niet gegarandeerd is.”

Versnelde transitie van bezit naar gebruik

Met carsharing op vaste locaties maken bedrijven, organisaties en hun medewerkers het mogelijk dat de duurzame transitie van autobezit naar autogebruik in Nederland wordt versneld, het aantal auto’s in ons land wordt verminderd en daarmee ook parkeerdruk en files worden verminderd. Daarbij komt dat de auto’s die er zijn efficiënter worden gebruikt.

1500 auto’s

Het jonge, ambitieuze WeGo is gespecialiseerd in autodelen. Sinds 2011 levert het bedrijf de innovatieve techniek die het efficiënter inzetten van voertuigen mogelijk maakt. Voertuigen kunnen hierdoor voor meerdere berijders toegankelijk worden gemaakt. De WeGo mobiliteitsoplossing biedt uitkomst voor zowel bedrijven met een zakelijk wagenpark als bedrijven die de auto’s willen kunnen verhuren. WeGo werkt voor grote klanten met honderden voertuigen maar ook voor partijen die met een paar auto’s beginnen. Inmiddels worden er met de 1500 auto’s in het WeGo platform per jaar bijna 600.000 ritten gereden, van gemiddeld 17km per rit.

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
 

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Achternaam
Consent*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.