< p>

Auto Kort gaat samenwerken met WeGo Carsharing - WeGo Carsharing Solutions

Auto Kort gaat samenwerken met WeGo Carsharing

De voordelen van zakelijk autodelen voor bedrijven en organisaties
03/09/2020
De auto van de zaak verliest terrein
08/10/2020

Amsterdam 21 september 2020 – Auto Kort slaat de handen ineen met WeGo Carsharing. Het bedrijf uit Oosterwolde maakt sinds kort gebruik van de diensten van WeGo om op een innovatieve manier auto’s te kunnen delen.

Het bedrijf Auto Kort is een universeel dealerbedrijf. Eigenaar Wiebe van Hes ziet dat de vraag en zijn verdienmodel aan het veranderen is. Mede daardoor is hij samen met zijn compagnon een carsharing-initiatief gestart.

Auto Kort heeft deelauto’s die gebruikmaken van het WeGo-platform. “Het platform biedt veel mogelijkheden. Je kunt de applicatie volledig inrichten naar de wensen van de klant”, zegt Van Hes. “De applicatie is makkelijk te gebruiken voor iedereen. Klanten zijn dan ook erg enthousiast.”

Duidelijke kostenreductie

Florentijn Aalberts, directeur Business Development bij WeGo, ziet de vraag naar deelvervoer bij autobedrijven toenemen. “Steeds meer autobedrijven creëren een extra flexibele schil rondom hun bestaande dienstverlening. Naast de toenemende vraag vanuit de markt voor deelvervoer, zien autobedrijven ook duidelijk voordelen in het digitaliseren van de eigen processen. Deze voordelen vertalen zich in duidelijke kostenreductie en extra service naar hun klanten door voertuigen 24 uur per dag beschikbaar te stellen. Er gaat geen maand voorbij dat een bedrijf gelieerd aan de automotive de samenwerking opzoekt met WeGo in verband met zijn technische onafhankelijkheid in deeloplossingen.”