App tips voor bewuster reisgedrag

Autodelers hebben een bewuster reisgedrag, maar we willen onszelf blijven overtreffen en gebruik maken van de slimste oplossingen. Bekijk deze apps voor bewuster reisgedrag en ga slim op pad.

Diverse onderzoeken richtten zich op de de gevolgen van autodelen. Zo blijkt het een forse vermindering van CO2 uitstoot te realiseren doordat het onder andere het een daling van het autobezit per huishouden tot gevolg heeft. De zelfsprekendheid van een auto vervalt wanneer iemand gebruik gaat maken van een deelauto. Het gebruik en de kosten worden inzichtelijk, waardoor men bewuster nadenkt over de manier waarop een reis gestart wordt. Fietsen of het openbaar vervoer worden daardoor ook in overweging genomen. En daarnaast gaan we met behulp van technologie (zoals die van WeGo) efficiënter om met de autoritten.

Naast de WeGo App, waarmee auto’s eenvoudig gereserveerd en geopend kunnen worden, hebben wij nog meer applicaties op een rij gezet die helpen om bewuster reisgedrag te realiseren door middel positieve prikkels. Beloningen, humor en sociale vergelijkingen versnellen namelijk de gedragsverandering. Ga de uitdaging aan!

Keuze uit de auto, de fiets of OV? Gebruik dan de app Filejeppen of TimesUpp. Altijd een up-to-date en meest efficiënt route.

Voor mensen die altijd de auto nemen: de apps GT ChallengePositive driveFuelLog en DriveFlo geven inzicht in het rijgedrag (kosten, CO2-uitstoot, rij-skills). Verbeter uw rijgedrag en bespaar enorm op brandstof, onderhouds- en schadekosten.

Apps voor de elektrische rijders: JEdlix en NewMotion. Ontdek waar de dichtstbijzijnde laadpalen zijn en welke het voordeligste zijn.

De volgende apps motiveren het gebruik van de fiets door de voordelen te benadrukken (snelheid, aantal verbrande calorieën, afstand). Dit zijn de apps Burn fat not fuel en iMapMyRide.

Mensen die met het openbaar vervoer reizen kunnen gebruik maken van de handige apps: SneltreinOV 9292Openbaar Vervoer App (iOS) en OVinfo (Android). Deze apps maakt reizen met het openbaar vervoer een stuk makkelijker.

Bron: Beter Benutten
Bron: Mobility Reporter
Bron: PBL

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
 

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Achternaam
Consent*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.