Van autoverkoper naar mobiliteitsaanbieder

Van autoverkoper naar mobiliteitsaanbieder

Onze mobiliteit zal er in de toekomst behoorlijk anders uit gaan zien dan nu. Dat voorzien mobiliteitsexperts en sleutelfiguren in de automotive branche1.

Zo gaat het elektrische rijden door o.a. Europese regelgeving en meer aandacht voor het milieu alleen maar toenemen. Om hun CO2-uitstoot te reduceren vervangen bedrijven ook steeds vaker de traditionele leaseauto door een zakelijke (elektrische) deelauto of een mobiliteitsbudget. Werknemers hebben daardoor meer opties ter beschikking, waardoor zij per reis het meest geschikte vervoersmiddel kunnen kiezen.

Een andere ontwikkeling is dat bij zowel bedrijven als particulieren de behoefte aan korte, flexibele leasecontracten blijft groeien. Dat komt doordat men mede door de coronapandemie heeft ervaren dat de omstandigheden en daardoor de mobiliteitsbehoefte snel kunnen veranderen.

Gelukkig zien meer en meer autoleveranciers in dat zij hun rol moeten aanpassen om aan deze veranderende mobiliteitsvraag te kunnen voldoen. Daarvoor moeten zij gaandeweg veranderen van autoverkoper naar mobiliteitsaanbieder, die het gebruik van voertuigen faciliteert. WeGo werkt nauw samen met steeds meer partners in de automotive en ondersteunt hen bij deze transitie.

Wij zorgen er bijvoorbeeld voor dat autoleveranciers digitaal vlootbeheer kunnen faciliteren, verhuur nog flexibeler aan kunnen bieden en vervangend vervoer 24/7 beschikbaar kunnen stellen. Dat stelt bedrijven en particulieren in staat om heel flexibel en efficiënt gebruik te maken van voertuigen, afgestemd op de behoefte.

Meer weten?

Benieuwd hoe WeGo uw autobedrijf kan ondersteunen bij de veranderende mobiliteitsbehoefte? Neem dan contact met ons op. Wij laten u graag ons platform zien waarmee u uw businessmodel kunt veranderen van verkoop van auto’s, naar het faciliteren van gebruik van de auto’s.

Neem contact met ons op

 

____
1 Lees bijvoorbeeld het rapport “Visie op Mobiliteit: Op weg naar 2050” en deze artikelen over Louwman Group, Renault en Peugeot.

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
 

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Achternaam
Consent*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.