Past autodelen binnen uw bedrijf?

Overweegt u om in 2018 autodelen binnen uw mobiliteitsbeleid op te nemen? Wij stellen u de juist vragen om voorbereid het nieuwe jaar in te gaan.

Als verantwoordelijke voor de mobiliteit van de medewerkers binnen uw organisatie staan u in 2018 grote uitdagingen te wachten. De oplossing autodelen is u vast bekend, maar past dit wel bij uw bedrijf? Met deze vier vragen wordt u zeker van uw zaak.

1. Is het bedrijf goed bereikbaar?

Zakelijk autodelen is vooral interessant als uw bedrijf in een stedelijke omgeving ligt en ook goed bereikbaar is met het openbaar vervoer en de (elektrische) fiets. Zo is het aantrekkelijker voor medewerkers om niet met de auto naar werk toe te komen en kunnen ze voor dienstritten de deelauto gebruiken. De medewerkers zijn zo erg flexibel; zij bepalen wanneer zij de auto nodig hebben en welke auto zij nemen.

2. Bent u veel tijd kwijt aan het controleren van declaraties en administraties?

Het beschikbaar stellen van een deelauto resulteert in een minder aantal ritten die medewerkers maken met een privéauto. Bovendien levert een geautomatiseerd deelplatform inzicht in het gebruik. Er zijn geen handelingen meer noodzakelijk om kilometerstanden, het sleutelbeheer of de agenda van de poolauto bij te houden. Zo kan al ruim 1 uur per rit bespaard worden. Vindt u ook dat deze waardevolle tijd beter besteed kan worden aan dingen nog slimmer maken?

3. Komt u auto’s te kort, terwijl die van andere medewerkers stil staan?

Dit is een veel voorkomend probleem bij bedrijven. Meestal is dit het gevolg van geen controle hebben over wie, wanneer en hoe lang een medewerker de auto nodig heeft. Voor bepaalde bedrijven spreekt het voor zich dat autodelen niet de oplossing is; bepaalde functies of afdelingen laten het niet toe om een autodeeloplossing in te zetten. Wij raden aan om goed naar uw bedrijf te kijken naar het gebruik van het wagenpark. Mogelijkerwijs kan toch een deel van de medewerkers gebruik maken van een deelauto.

4. Heeft u al nagedacht over andere vormen van autodelen?

Lijkt autodelen geen passende oplossing voor uw bedrijf? Inmiddels zijn er al vele vormen van autodelen die bedrijven in gebruik nemen. Zo is het mogelijk om uw wagenpark ook te delen met de medewerkers van andere bedrijven of kunt u de voertuigen na kantooruren verhuren aan de medewerkers of buurtbewoners. Daarnaast wordt de dekking van de openbare deelauto’s steeds groter. Door uw mobiliteitsbehoefte in kaart te brengen kunt u de juiste vorm toepassen in uw mobiliteitsbeleid.

Wilt u alles op de rit hebben voor het nieuwe jaar?

Neem contact op met WeGo en wij helpen u graag verder met uw beslissing(en).

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
 

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Achternaam
Consent*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.