Oostendorp Autolease & WeGo: Partners sinds 2015

Eén van de klanten in automotive waarmee WeGo samenwerkt om het autodelen te verspreiden, is Oostendorp Autolease in Uden, Brabant. Oostendorp Autolease is onderdeel van Oostendorp Autogroep, een regionale speler met bijna 300 mensen in dienst en vestigingen in Den Bosch, Nijmegen en Uden. De groep bestaat een uit een leasemaatschappij en dealerbedrijven met merken zoals Hyundai, Mazda en Toyota.

Bas van Berkel, salesmanager van Oostendorp Autolease: “WeGo kennen wij sinds 2015 en sindsdien werken wij met ze samen. Als leasemaatschappij hebben wij ingezet op carsharing en voeren wij onder de naam Oostendorp Carsharing dit product.”

Meerdere klanten

Oostendorp Autolease heeft nu meerdere klanten die gebruikmaken van het WeGo-autodeelplatform.
 
Van Berkel: “We richten ons vooral op de zakelijke klant en daar vervangt carsharing de kilometervergoeding. Heb je een WeGo-box in je auto geïnstalleerd, dan hoef je geen rittenadministratie meer bij te houden. Je maakt als bedrijf met deelauto’s veel efficiënter gebruik van je wagenpark, met als resultaat een flinke kostenbesparing. Ook is er een positief effect op het milieu.

In 2017 was de gemeente Berg en Dal onze eerste klant voor autodelen. Daar rijden nu verschillende deelauto’s. Recent hebben wij ook deelauto’s geleverd aan een onderneming in de bouw en infra en aan een internetbedrijf. Bij de bouwonderneming wordt de auto’s gedeeld door verschillende personeelsleden. Zelf delen we ook een auto en ervaren we de vele gemakken van deze nieuwe technologie.”

Van Berkel verwacht dat het autodelen in de toekomst een grote vlucht zal nemen. “Dan denk ik in eerste instantie wel aan de wat grotere bedrijven in de ons omringende steden, zoals Den Bosch, Eindhoven en Nijmegen. Want op het platteland, om het zo maar even te noemen, is nog wel een slag te maken in denken en doen over autogebruik. Maar ik twijfel er niet aan dat carsharing de toekomst heeft, zeker als je het combineert met elektrisch rijden.”

Over Oostendorp Autolease

Oostendorp Autolease is een merkonafhankelijke leasemaatschappij die zich richt op het MKB in Zuid-Oost-Nederland. De onderneming is actief met diensten als full-service operational autolease, shortlease en autoverhuur. Ze doen dat met een TEAM van twaalf collega’s. Tevreden medewerkers en klanten, Eerlijk zaken doen, Aandacht voor klanten en collega’s en Motivatie om elke dag het beste te leveren, vormen samen het acroniem T-E-A-M.

Oostendorp Autolease is onderdeel van Oostendorp Autogroep, een familiebedrijf met meer dan 40 jaar ervaring in mobiliteit. Oostendorp Autolease is lid van de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) en van de Autolease Inkoop Combinatie (AIC).

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
 

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Achternaam
Consent*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.