Mobiliteit in deze tijden: wel de lusten, veel minder lasten

Grappig: nu we massaal thuiszitten, streamen we het hele internet traag. Zo hebben Netflix, Facebook, Disney+ en Instagram inmiddels hun beeldkwaliteit verlaagd om de druk op internet te verlagen. Bezorgen we een keer geen drukte de weg, doen we het online ?

Op dit moment hebben we te maken met een enorme wijziging in mobiliteit. Het spreekt voor zich dat alle thuiswerkers ervoor zorgen dat de filedruk geminimaliseerd is. Sterker nog, sinds decennia is het niet zó rustig geweest op de weg, tot grote verademing -letterlijk- van velen. De letterlijke verademing zit ‘em in het feit dat de hoeveelheid stikstof in de lucht uniek laag is, wat bepaalde gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. Figuurlijk gezien horen we veel geluiden van opluchting wegens gebrek aan fileleed en zien we online dat veel mensen het fijn zouden vinden als er structureel minder auto’s op de weg zouden rijden. We ervaren nu als nooit tevoren de gevolgen van weloverwogen beslissingen ten aanzien van mobiliteit: is het noodzakelijk dat ik nu op pad ga? Kijk eens hoeveel auto’s er momenteel stilstaan en hoe we desalniettemin toch veel voor elkaar krijgen. Wat als we de auto’s die er zijn efficiënter inzetten; om wel de lusten te hebben, maar veel minder lasten?

Weloverwogenheid en effectieve mobiliteit. We hoeven je niet uit te leggen dat wij daar fan van zijn. Al jaren overtuigen wij mensen van het feit dat de levenskwaliteit er ècht niet op achteruit gaat als je auto’s deelt met elkaar; dat autodelen prima te doen is, ook als je veel onderweg bent of een gezin hebt met kinderen.

Voor degene die nu denkt: ik wil ook actief een steentje bijdragen aan een effectiever gebruik van het huidige wagenpark, laat het ons weten! Wij helpen je graag met een passende oplossing voor duurzame en efficiënte mobiliteit.

Florentijn Aalberts

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
 

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Achternaam
Consent*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.