Autodelen en Corona, hoe werkt dat?

auto-wego

Corona is overal. Wist je al dat dit virus 2 á 3 dagen in auto’s kan overleven?

Dit blijkt uit onderzoek van de Italiaanse professor Burrione en MIT. Zij onderzochten de overleving van dit Coronavirus op specifieke oppervlakten en wat blijkt? Het virus overleeft ongeveer:

  • Op koper: 1 dag
  • Op karton: 1 dag
  • Op plastic: 2 dagen
  • Op staal: max. 3 dagen

Laat nu vrijwel alles wat je aanraakt in een auto meestal van staal zijn of van plastic, waardoor je 2 tot 3 dagen lang kans hebt op besmetting na blootstelling. Dit betekent één belangrijke taak voor vervoerders en autodelers, namelijk: SCHOONMAKEN!

Omdat dat schoonmaken nog niet helemaal in ons systeem zit, zijn we in actie gekomen om het leven van onze gebruikers íets te veraangenamen. Niet alleen hebben we onze autobeheerders vriendelijk doch dringend verzocht om alle auto’s te voorzien van steriele schoonmaakdoekjes, desinfecterende hand-gel en schoonmaakmiddelen, ook sturen we de gebruikers van onze app twee keer een reminder om te desinfecteren: voor de start van de rit en na afloop van de reservering. We begrijpen dat dit wat meer vraagt van de gebruikers van deelauto’s dan normaal en we waarderen ieders inzet enorm. Weet in ieder geval dat je veilig gebruik kunt maken van je vervoersmiddel wanneer je bovenstaande maatregelen in acht neemt. Ook als je werkzaam bent in een vitaal beroep.

Mocht je vragen hebben laat het ons weten.
info@wegocarsharing.com

+31 (0)20 705 5187

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
 

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Achternaam
Consent*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.