Autodelen als nieuwe mobiliteitsoplossing bij Hitachi Capital Mobility

Groningen, 11 april 2019 – Hitachi Capital Mobility breidt zijn dienstenaanbod uit met een autodeeloplossing. De leasemaatschappij, die bekend staat als grote speler op het gebied van mobiliteitsoplossingen, zet in op deze koers naar aanleiding van de steeds groter wordende vraag uit de markt. Inmiddels zijn 25 auto’s deelbaar gemaakt en maken al diverse klanten gebruik van deze kostenefficiënte en duurzame mobiliteitsoplossing. Na de zomer hoopt Hitachi Capital Mobility in samenwerking met softwareleverancier WeGo ook het deelconcept voor fietsen te kunnen starten.

Met de deeloplossing van Hitachi Capital Mobility kunnen gebruikers in de app een van de beschikbare auto’s reserveren, voertuigstatussen achterlaten en uiteraard openen en sluiten. Dat kan tijdens kantoortijden maar, afhankelijk van de wens van de opdrachtgever, ook erbuiten. Medewerkers die in het weekend een auto nodig hebben, kunnen deze tegen een aantrekkelijk tarief gebruiken. Hierdoor zijn aanzienlijk minder auto’s nodig en worden auto’s efficiënter gebruikt.

Vraag naar autodeeloplossing steeds groter

Hitachi Capital Mobility merkt een steeds groter wordende vraag naar een autodeeloplossing. “Met name bij projectontwikkelaars (autodelen in besloten kring) en in het bedrijfsleven (deelgebruik van zakelijke poolvoertuigen)”, aldus Gert Veenstra, CEO. “Steeds vaker zie je dat bij de verhuur van een appartement in de huurprijs een aantal uur mobiliteit inbegrepen zit. Vooral in drukke steden. Een huurder kan dan ook eenvoudig gebruikmaken van de exclusief voor hen beschikbare deelauto’s. Dat is een mooie constructie die we momenteel al bij drie appartementencomplexen inzetten. En ook in het bedrijfsleven blijkt het een gewilde oplossing omdat het twee grote voordelen met zich mee brengt: kostenbesparing en het ‘groener’ maken van de organisatie. Zelf hebben wij het concept ook omarmd en meerdere deelauto’s voor ons personeel beschikbaar gemaakt.”

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
 

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Achternaam
Consent*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.