Hoe ga je als werkgever om met de veranderde mobiliteitsbehoefte?

Hoe ga je als werkgever om met de veranderde mobiliteitsbehoefte?

Voor corona, na corona 
Mede door de gevolgen van de coronapandemie houden veel werkgevers zich momenteel bezig met de mobiliteitsbehoefte binnen hun organisatie. De grote uitdaging: hoe vul je die behoefte post-corona zo aantrekkelijk en efficiënt mogelijk in? Zeker nu de traditionele ‘auto van de zaak’ door zowel werkgevers al werknemers steeds minder aantrekkelijk wordt gevonden (zie o.a. dit AD artikel). Hoe zorg je zonder de auto van de zaak voor een solide en kostenefficiënt mobiliteitsaanbod?

Auto van de zaak is op zijn retour

De auto van de zaak is al tientallen jaren een populaire secundaire arbeidsvoorwaarde, maar die populariteit neemt de laatste jaren steeds verder af. Dat heeft er voor een groot deel mee te maken dat we ook na corona veel thuis blijven werken en veel afspraken online blijven doen. Daardoor is er voor de werkgever minder noodzaak om mee te betalen aan prijzige nieuwe leaseauto’s. Daar komt bij dat veel ondernemingen de milieu-impact van hun wagenpark willen verminderen en daarom op zoek gaan naar duurzamere alternatieven voor een grote vloot privéauto’s.

Poolauto’s maken een opmars

Een kostenefficiëntere en duurzamere oplossing vinden werkgevers in poolauto’s: auto’s die door meerdere medewerkers worden gedeeld voor zakelijke ritten. Wanneer je dit goed organiseert, realiseer je met poolauto’s heel efficiënte mobiliteit, zonder dat je hoeft in te leveren op comfort en gemak. Het is hierbij belangrijk dat de werknemers te allen tijde de beschikbaarheid van de voertuigen kunnen inzien, dat zij eenvoudig een auto kunnen reserveren, dat zij onderling niet steeds autosleutels hoeven te uit te wisselen en dat administratie zoals de kilometerregistratie geautomatiseerd is. De autodeeltechniek van WeGo maakt dit (en meer) mogelijk.

Privégebruik van poolauto’s

Wilt u dat medewerkers de poolauto’s ook kunnen gebruiken in de avonduren en in het weekend voor privégebruik? Dat kan. U kunt als werkgever een tarief instellen voor privéritten, waarbij het privégebruik ook automatisch wordt gefactureerd aan de werknemer. Dit kan bijvoorbeeld een bedrag zijn per kilometer of per minuut of een combinatie hiervan. De poolauto’s worden zo nóg efficiënter gebruikt en medewerkers kunnen door deze optie mogelijk een tweede auto de deur uit doen. Bovendien vormen poolauto’s die ook privé gebruikt kunnen worden een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde.

Er bestaat ook een constructie waarbij privégebruik van poolauto’s zelfs kan zonder dat er een fiscale bijtelling is. U leest meer hierover in ons blog: “Een auto van de zaak privé rijden zonder bijtelling te mooi om waar te zijn? Of toch niet?

Meer weten?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en voordelen van poolauto’s in combinatie met onze innovatieve deeltechniek? Lees meer over autodelen voor bedrijven en organisaties, of neem contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over onze oplossing waarmee u efficiënte en kostenbesparende mobiliteit realiseert.

Neem contact met ons op

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
 

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Achternaam
Consent*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.