Blueplates wint prestigieuze Taxi Innovatie Prijs

Blueplates wint Taxi Innovatie Prijs

Blueplates heeft de prijs voor meest innovatie taxibedrijf gewonnen tijdens Taxi Expo ’22, het evenement voor de taxibranche in Nederland. De vakjury prees het concept van Blueplates: een platform dat eigenaren van taxi’s en taxichauffeurs zonder auto aan elkaar koppelt. Hierbij maakt Blueplates gebruik van het voertuig boekingsplatform van WeGo.

Oliver Yeboah, CEO van Blueplates, ziet de prijs als een enorme motivatie: “We zijn natuurlijk nog in ontwikkeling en hopelijk gaat deze prijs bijdragen aan de verdere groei van ons bedrijf”.

Eenvoudig een taxi (ver)huren via Blueplates

Via Blueplates kunnen taxi-eigenaren eenvoudig hun voertuig verhuren aan taxichauffeurs die geen taxi tot hun beschikking hebben. Die huren op hun beurt dus gemakkelijk een taxi van een collega-chauffeur.

Ook in de taxibranche vindt een verschuiving plaats van bezit naar (deel)gebruik. Blueplates stelt taxi-eigenaren in staat om inkomsten te genereren met hun taxi op de momenten dat ze zelf niet rijden. Tegelijkertijd kunnen taxichauffeurs zonder eigen taxi hun beroep uitoefenen zonder de vaste kosten van een eigen auto. Via het platform kunnen ze altijd en overal beschikken over een auto die voldoet aan alle wettelijke eisen.

Blueplates wil bereiken dat taxi’s, die normaliter minstens 12 uur per dag stil staan, duurzamer worden ingezet. En de taxichauffeurs profiteren daarvan. Dat werkt tweeledig. Enerzijds haalt de taxichauffeur extra omzet wanneer die zijn auto verhuurt. Anderzijds hoeft degene die de auto alleen flexibel gebruikt, enkel te betalen voor het gebruik van die auto. Win-win!

Blueplates

Blueplates app powered by WeGo

Het platform werkt op basis van de Blueplates-app. Via deze app huren chauffeurs die aan de slag willen een auto van een collega huren. Ze kunnen onder meer zien welke voertuigen er wanneer beschikbaar zijn, waar de voertuigen staan, een auto reserveren en via de app de auto openen en sluiten.

Degenen die hun taxi verhuren, kunnen via de app onder andere altijd checken waar hun auto is, zien of er een schade is gemeld en alle reserveringen bekijken. Het systeem verwerkt daarnaast automatisch de rittenregistratie per chauffeur conform de eisen van de Belastingdienst.

WeGo verzorgt de technologie achter het systeem. Het whitelabel platform van WeGo met de beheerderstool en de app voor taxichauffeurs, is volledig in huisstijl van Blueplates vormgegeven.

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
 

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Achternaam
Consent*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.