WeGo levert technologie voor deelfietsen van zorgorganisatie Careyn

WeGo levert technologie voor deelfietsen van zorgorganisatie Careyn

Zorgorganisatie Careyn heeft onlangs in samenwerking met WeGo, Nederlands grootste technologiepartner voor fiets- en autodelen, een deelfietssysteem gelanceerd. De bedrijfsauto’s zijn vervangen door 150 zorg e-bikes, die de verpleegkundigen en verzorgers kunnen gebruiken voor hun huisbezoeken. Careyn is de eerste zorgorganisatie in Nederland met zo’n grote vloot aan deel-leasefietsen.

Geen fietssleutels meer nodig

De medewerkers maken van de deelfietsen gebruik met behulp van de WeGo-app. Deze app, die al op grote schaal wordt gebruikt voor zakelijke deelmobiliteit, zorgt ervoor dat zorgmedewerkers geen fietssleutels meer nodig hebben. Zij kunnen via de app een fiets reserveren en het slot van de zorg e-bike ontgrendelen. Ido Wentink, Director Business Development bij WeGo, legt uit: “De zorgmedewerker downloadt de WeGo-app, reserveert een fiets en opent het slot via de app. Dat is erg gebruiksvriendelijk en fietssleutels raken niet meer kwijt.”

Nooit meer in de file

De inzet van 150 zorg e-bikes heeft als groot voordeel dat medewerkers van Careyn nooit meer in de file staan of lang moeten zoeken naar een parkeerplek in Utrecht of Zuid-Holland. Dit bespaart waardevolle tijd die zij liever bij de ouderen doorbrengen. Careyn wil op deze manier ook de vitaliteit van hun personeel stimuleren. Bovendien is het gebruik van e-bikes een duurzaam alternatief voor de auto, waardoor de CO₂-uitstoot flink wordt verminderd.

Speciale zorg e-bike

De Batavus Cura is de speciale zorg e-bike waarmee de zorgmedewerkers van Careyn bij hun cliënten langs kunnen gaan. Deze e-bike heeft een middenmotor en rijdt zuinig in de stad met korte afstanden. Dankzij de grote accu hoeven medewerkers onderweg niet op te laden. De e-bike heeft een stevige standaard en een smartphonehouder op het stuur, wat het gebruik nog gebruiksvriendelijker maakt. Alle fietsen worden rijklaar geleverd en onderhouden door CycloVriend, een landelijk opererende fietsdealer met formules als Fietsvooordeelshop.nl.

Leasefiets, onderdeel van Friesland Lease, is de verbindende partij in deze samenwerkingen. Lars Dekker: “Wij kregen een aanvraag van Careyn voor een deelfietsplan. Aangezien wij een samenwerking hadden met zowel Fietsvoordeelshop als WeGo was de verbinding snel gelegd. Wij zien dat de deelfiets voor zorgorganisaties een goede oplossing is om tijd te besparen, medewerkers te binden aan de organisatie, hun vitaliteit te bevorderen en tegelijkertijd de CO2-uitstoot terug te dringen.”

Meer weten?

Meer weten over deze samenwerking of over een (deel-)fietsoplossing voor uw zorgorganisatie? Neem dan contact met ons op!

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
 

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Achternaam
Consent*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.