WeGo introduceert deelauto’s voor de medewerkers van het Duitse softwarebedrijf opta data Gruppe

28 04 '23

De afgelopen jaren zijn duurzaamheid en flexibiliteit voor veel werkgevers steeds belangrijkere thema’s geworden. Die bedrijven en organisaties willen hun impact op het milieu verkleinen en daarnaast hun medewerkers zo goed mogelijk faciliteren. En om dat te bereiken, worden steeds meer bedrijfsprocessen gedigitaliseerd.

Het Duitse opta data Gruppe is zo’n bedrijf. Deze zakelijke dienstverlener in de zorg implementeerde onlangs software voor zakelijk autodelen. Hiermee hebben medewerkers toegang tot een representatieve auto van de zaak wanneer ze vervoer nodig hebben. In dit artikel lees je over de uitdagingen waar opta data Gruppe voor stond en hoe de samenwerking met WeGo heeft geleid tot een succesvolle oplossing voor zakelijke deelauto’s.

In dit artikel lees je over de uitdagingen waar het bedrijf voor stond en hoe de samenwerking met WeGo heeft geleid tot een succesvolle oplossing.

opta data Gruppe

Al meer dan 50 jaar ontwikkelt opta data Gruppe diensten en digitale services voor de bedrijfsvoering van klanten in de gezondheidszorg. Het softwarebedrijf kenmerkt zich door haar innovatieve karakter en de bijzondere organisatiecultuur, waarbij er veel aandacht is voor de ontwikkeling, de gezondheid en het welzijn van de medewerkers. Evenwicht tussen werk en privé wordt belangrijk gevonden. Flexibele werktijden, thuiswerken of werken op afstand? Het kan er allemaal. Ook kinderopvang, sportvoorzieningen en zorgfaciliteiten zijn geregeld. Dit maakt opta data Gruppe in Duitsland een aantrekkelijke werkgever.

odDRIVE-deelauto’s

De samenwerking met WeGo komt voort uit twee wensen van opta data Gruppe. Namelijk de wens om het bedrijf te verduurzamen en daarnaast de wens om medewerkers op een flexibele en betaalbare manier gebruik te kunnen laten maken van een auto. Om die doelstellingen te verwezenlijk, bedacht het bedrijf “opta data Drive” (odDRIVE). Het concept bestaat uit volledig in huisstijl opgemaakte en: elektrische Mini Coopers, die als deelauto’s aan de medewerkers beschikbaar worden gesteld. Zij kunnen de auto’s gebruiken om te reizen tussen de verschillende vestigingen in Essen, naar externe zakelijke afspraken én voor privéritten. Aantrekkelijk voor alle medewerkers, vooral voor diegenen die geen eigen (lease)auto bezitten.

Door te kiezen voor WeGo als technologiepartner zijn de auto’s van opta data Gruppe geschikt gemaakt voor deelgebruik. Via het platform kunnen de deelauto’s bovendien gemakkelijk worden beheerd.

Waarom WeGo?

Er zijn een aantal redenen waarom opta data Gruppe koos voor de oplossing van WeGo. Ten eerste vanwege de veelzijdigheid van het platform. Zo is het voor het bedrijf belangrijk dat de oplossing geschikt is voor ieder voertuig, ongeacht type of merk. Het plan is namelijk om de odDRIVE-vloot in de toekomst uit te breiden met elektrische scooters en fietsen. Het WeGo platform is daar uitstekend geschikt voor.

Daarnaast overtuigde WeGo met de gebruiksvriendelijkheid van de beheertool (waarin o.a. de voertuigen, gebruikers en reserveringen kunnen worden beheerd) en ook met de intuïtieve smartphone-app voor de gebruikers (om een auto te reserveren, openen en sluiten). Tenslotte was ook een 24/7 helpdesk voor beheerders en bestuurders een vereiste. WeGo biedt deze diensten aan om beheerders te ontzorgen en bestuurders zorgeloos op weg te helpen.

Goede samenwerking

De reacties van opta data Gruppe over de samenwerking met WeGo zijn positief.

“opta data Gruppe gebruikt de WeGo mobiliteitsoplossing nu al meer dan een jaar en is zeer tevreden met WeGo als technologiepartner. De contactpersonen van de WeGo supportafdeling zijn betrouwbaar en reageren snel op verzoeken – ook buiten de reguliere kantooruren. De mobiliteitsoplossing is afgestemd op de specifieke behoeften en vereisten van ons bedrijf. We zijn blij dat we zo’n betrouwbare partner hebben gevonden”, aldus Carina Soyk, projectverantwoordelijke en referent van de opta data Gruppe.

Duurzame en flexibele mobiliteit voor alle medewerkers

Door samen te werken met WeGo kon de opta data Gruppe een duurzame en flexibele mobiliteitsoplossing voor haar medewerkers realiseren. WeGo als technologiepartner maakt het mogelijk om de odDRIVE-vloot in de toekomst uit te breiden met elektrische scooters en fietsen en zo nog meer duurzame mobiliteitsopties aan te bieden.

Dankzij het innovatieve carsharing-systeem heeft de opta data Gruppe niet alleen haar medewerkers een goedkope en flexibele manier van vervoer geboden, maar ook haar doelstellingen op het gebied van duurzaamheid behaalt. Samen met WeGo hebben ze een flexibele oplossing gevonden die perfect past bij de behoeften van het bedrijf.

Dankzij het innovatieve oplossing voor zakelijk autodelen biedt opta data Gruppe haar medewerkers een zeer aantrekkelijke invulling van mobiliteit: duurzaam, flexibel en kostenbesparend. Een oplossing die perfect past bij het innovatieve karakter van het bedrijf.

Bent u ook op zoek bent naar een duurzame, flexibele en kostenbesparende deelmobiliteitsoplossing voor uw bedrijf?

Neem contact met ons op! We helpen u graag verder.

Neem contact op

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
 

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Achternaam
Consent*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.