Gemeente Rotterdam wint BNR ‘Spitsbreker van het Jaar’-award

Gemeente Rotterdam wint BNR ‘Spitsbreker van het Jaar’-award

Tijdens de finale gisteren werd Gemeente Rotterdam uitgeroepen tot ‘Spitsbreker van het Jaar.’ In deze competitie van BNR Nieuwsradio staan bedrijven centraal die met slimme, inspirerende initiatieven hun medewerkers uit de file houden. Arie de Boed, Strategisch Adviseur HR Beleid bij de gemeente, mocht de prijs in ontvangst nemen uit handen van juryvoorzitter en voormalig verkeersminister Tineke Netelenbos.

De vakjury verkoos Gemeente Rotterdam unaniem tot winnaar vanwege het vooruitstrevende mobiliteitsbeleid dat ze sinds 1 januari voert. Met dit nieuwe beleid is Gemeente Rotterdam een inspirerend voorbeeld voor andere gemeenten, organisaties en bedrijven.

Focus op duurzaam reizen

Het nieuwe mobiliteitsbeleid biedt de 14.000 medewerkers de vrijheid om zelf te bepalen waar ze werken en op welke wijze zij mobiliteit invullen. Het personeel wordt met het beleid wel aangemoedigd om zoveel mogelijk thuis te werken, en als ze wel reizen, te kiezen voor gezonde en duurzame vervoersmiddelen. En vooral hun eigen auto te laten staan. Zo wordt bijvoorbeeld het reizen per openbaar vervoer volledig vergoed en geldt voor fietsen en wandelen een flink hogere kilometervergoeding (€0,15), dan voor reizen met de auto (€0,08).

Op deze manier creëert Gemeente Rotterdam bewust en duurzaam reisgedrag bij medewerkers, zijn er minder auto’s op straat en wordt de CO2-uitstoot gereduceerd.

Toch een auto nodig?

Voor wie toch een auto nodig heeft om naar een afspraak buiten de deur te reizen, beschikt de gemeente over een vloot elektrische poolauto’s. Medewerkers kunnen zelf eenvoudig een poolauto reserveren via een app op hun telefoon. De zakelijke deelauto’s zijn op meerdere locaties in de stad te vinden.

We zijn er heel trots op dat Gemeente Rotterdam gebruikmaakt van het WeGo-platform om deelgebruik van het wagenpark mogelijk te maken!

Meer weten over het nieuwe mobiliteitsbeleid?

Neem dan een kijkje op de website van Gemeente Rotterdam. Wilt u weten hoe uw organisatie poolauto’s kan inzetten die optimaal geschikt zijn voor deelgebruik? Neem dan contact met ons op!

Contact opnemen

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
 

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Achternaam
Consent*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.