We hebben onze ISO 27001 her-certificering ontvangen!

WeGo is opnieuw ISO 27001 gecertificeerd

Met veel trots kunnen we je eindelijk vertellen dat we opnieuw ISO 27001 gecertificeerd zijn.

In het huidige digitale tijdperk worden gegevensbescherming en informatiebeveiliging steeds belangrijker. Wagenparkbeheer -of autodeelprojecten die sterk afhankelijk zijn van digitale tools kunnen risico lopen op gegevensinbreuken, ongeautoriseerde toegang en cyberaanvallen. Dit brengt de gegevens van bedrijven of organisaties die dergelijke projecten uitvoeren in gevaar. Gelukkig kunnen we met de ISO 27001 certificering zeker zijn dat al uw informatie goed wordt beheerd en beschermd, niet alleen binnen ons autodeelplatform, maar ook binnen onze gehele organisatie.

Wat betekent een ISO 27001 certificering?

ISO 27001 is een internationale norm voor beheersystemen voor informatiebeveiliging (ISMS) die de vereisten specificeert voor het vaststellen, implementeren, onderhouden en continu verbeteren van informatiebeveiliging. De certificering erkent dat WeGo de noodzakelijke processen, procedures en controles heeft ingevoerd om gevoelige gegevens te beschermen. In het kort: WeGo beveiligt uw gegevens zodanig dat deze veilig en privé blijven.

Waarom is de ISO 27001 zo belangrijk voor WeGo?

Deze certificering is vooral belangrijk omdat onze software gericht is op het digitaliseren en aansturen van het wagenparkbeheer van onze klanten, inclusief gevoelige en vertrouwelijke informatie. De certificering is het bewijs dat wij de gegevens van onze klanten veilig beheren en beschermen. Daarnaast verstevigt het onze rol als betrouwbare technologiepartner bij de digitalisering van wagenparken en de implementatie van autodeelprojecten.

De nieuwe norm

Een ISO 27001 certificering is slechts drie jaar geldig en zelfs tijdens deze periode zijn jaarlijkse controleaudits vereist. WeGo 27001:2013 werd gecertificeerd in 2020 en met de audit van dit jaar was er niet alleen de algemene certificering nodig, maar ook de naleving van de nieuwe ISO 27001:2022 normen.

Bedrijven die nu nog de ISO 27001:2013 normen gebruiken, moeten uiterlijk op 31 oktober 2025 opnieuw gecertificeerd zijn. Bij WeGo waren we dus ruim op tijd!

11 nieuwe, extra maatregelen van ISO 27001:2022 certificering.Nog even een bedankje

Het succesvol behalen van de nieuwe ISO 27001 certificering via TÜV NORD Nederland zou zeker niet mogelijk zijn geweest zonder het harde werk en de toewijding van onze medewerkers, die onvermoeibaar hebben gewerkt in de voorbereiding op en ook tijdens de audit. Het was geen makkelijke audit, dus we zijn alleen maar meer trots op ons team!
Bij deze dan ook grote dank aan het WeGo team, zonder jullie was deze certificering niet mogelijk geweest!

Dankjewel. Danke. Gracias. Thank you.

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
 

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Achternaam
Consent*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.